Witam.
Gipsowałem pęknięcia na ścianach cekolem gs-100 niestety czekam juz ponad 3tyg a on nadal jest mokry, jest to naprawdę cięka warstwa gipsu. Nie jest to wina wilgoci bo wcześniej robiłem to samo tylko ze innym gipsem i wysechł w 3dni. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy.
Jest to nielada problem bo blokuje mi wszystkie inne prace które muszę wykonac w pomieszczeniu.
Pozdrawiam.
niewysychający cekol GS-100
Moderator: Deitermann
- gambit65
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Jeżeli gips nie absorbuje wilgoci to wykonałbym próbę -wyrylcował jedno pęknięcie z mokrym gipsem i zagipsował innym. Jeżeli ten poprzedni wyschnie szybko to będzie raczej wina materiału , może brak jakichś środków w materiale Rozrób jeszcze gips który nie wysycha we wiaderku i zostaw go .Jeżeli jest dobry to zwiąże w czasie podanym przez producenta, jeżeli nie to mamy winnego. Odpisz jakie wyniki uzyskałeś. Powodzenia
gambt- REMONT Z FACHOWCEM
Witam!
Nie wydaje mi się aby po tak długim czasie (3 tygodnie) gips szpachlowy był nadal mokry, szczególnie jeżeli położony jest w cienkiej warstwie. Kolor gipsu szpachlowego CEKOL GS-100 jest dość ciemny i nawet po wyschnięciu może sprawiać wrażenia jakby był mokry. Jeżeli powierzchnia jest twarda i nadaje się do szlifowania to można poddawać ją dalszej obróbce. Niemożliwe jest aby po 3 tygodniach powierzchnia była wilgotna i mokra, po takim okresie czasu nawet gdyby z produktem było coś nie tak, to wysechł by on tak czy inaczej. No chyba, że zawilgocenie ściany pochodzi z innego źródła - przesączanie się wody, wilgoć podciągana przez ścianę, brak odpowiedniej hydroizolacji (nie wiem gdzie znajduję się opisane pęknięcie).
Pozdrawiam
Nie wydaje mi się aby po tak długim czasie (3 tygodnie) gips szpachlowy był nadal mokry, szczególnie jeżeli położony jest w cienkiej warstwie. Kolor gipsu szpachlowego CEKOL GS-100 jest dość ciemny i nawet po wyschnięciu może sprawiać wrażenia jakby był mokry. Jeżeli powierzchnia jest twarda i nadaje się do szlifowania to można poddawać ją dalszej obróbce. Niemożliwe jest aby po 3 tygodniach powierzchnia była wilgotna i mokra, po takim okresie czasu nawet gdyby z produktem było coś nie tak, to wysechł by on tak czy inaczej. No chyba, że zawilgocenie ściany pochodzi z innego źródła - przesączanie się wody, wilgoć podciągana przez ścianę, brak odpowiedniej hydroizolacji (nie wiem gdzie znajduję się opisane pęknięcie).
Pozdrawiam