Czym zabarwić impregnat ?

Impregnacja jest jedną z najważniejszych metod zabezpieczania drewna. Jeżeli chcesz dowiedzieć się czemu może służyć impregnacja i jakie impregnaty są najlepsze zajrzyj do tego działu.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

kan
Początkujący
Początkujący

Czym zabarwić impregnat ?

Post autor: kan »

Chciałbym dowiedzieć się jak/czym mogę zabarwić impregnat do drewna. Kupiłem jego sporą ilość, a okazało się, że jest bezbarwny.

Proszę o pomoc i pozdrawiam :wink:

Przemek

Post autor: Przemek »

a w jakim celu chcesz barwic ?

kan
Początkujący
Początkujący

Mam 600-800l wannę wody, bezbarwny impregnat i potrzebuję zabarwić deskę oraz więźbę. Nie mam możliwości kontrolowania, czy wszystko byłoby zaimpregnowane więc potrzebuję nie w miarę taniego i dobrego środka barwiącego ( hehe, teraz każdy chce tanio i dobrze :) ).

Przemek

Post autor: Przemek »

mozesz barwic pigmentem - do kupienia w hipermarketach budowlanych barwnik do farb
najlepiej na przyszlosc kupuj juz barwiony np. Wolmanit

impregnujesz 2% roztworem i dodatkowo co najważniejsze jest to środek nie wymywalny przez wode i ma atesty
http://www.e-dach.pl/impregnacja.php

kan
Początkujący
Początkujący

Dziękuję za rady, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to słucham. Huh, jeśli kiedyś będę w takiej sytuacji postaram się żeby był `w kolorze`.

drewienko

Post autor: drewienko »

pigmentem - dobrze kolega ci radzi

matilda
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: matilda »

Kiedyś w jakimś sklepie kupiłam jakiś barwnik, ale niestety nie pamiętam, jak się nazywał. Miał na celu jedynie nadanie odpowiedniego odcienia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Impregnacja drewna, impregnacja więźby dachowej”