Budowa hali produkcyjnej od podstaw
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: budowa hali produkcyjnej od podstaw
Jest to na pewno bardzo duża inwestycja i wbrew pozorom sporo przy tym załatwień formalnych. Wcale nie tak niewiele mniej jak przy budowie hali murowanej. Jesli chcecie zaoszczędzić sobie nerwów i czasu , najlepiej będzie zdecydować się na profesjonalną firmę, która wybuduje halę za Was:
opracuje plan
zagospodaruje teren
oraz odda budynek do użytku
Poczytajcie sobie rownież ten artykuł:
https://www.mcmproject.com.pl/strefa-in ... ktu?page=2
Jest tutaj opisane jaki jest stan użytkowania hali stalowej.
opracuje plan
zagospodaruje teren
oraz odda budynek do użytku
Poczytajcie sobie rownież ten artykuł:
https://www.mcmproject.com.pl/strefa-in ... ktu?page=2
Jest tutaj opisane jaki jest stan użytkowania hali stalowej.
http://www.forumbudowlane.pl/
Na pewno w czasie budowy będzie potrzebne dobre oświetlenie, bo bardzo często pracę wykonuje się też po zmroku. Mogę polecić takie przenośne halogeny na stojaku.
Właśnie w kwestii wyposażenia, montażu i działania różnego rodzaju maszyn, najlepszym rozwiązaniem jest po prostu zapewnienie bezpieczeństwa dla tych maszyn i dla pracowników, poprzez opracowanie procedur, wykonywanie przeglądów i tak dalej. Tu w tym zakresie polecam kontakt z firmą Elokon elokon.com/pl/ mają bardzo duże doświadczenie w tym obszarze
Należy pamiętać budując hale produkcyjną o dobrym oświetleniu. Warto wybrać oświetlenie przemysłowe Renivisa
, ja tak zrobiłem i byłem zadowolony https://renovis.pl/oferta/oswietlenie-w ... /przemysl/
Polacy są zbyt inteligentni jak na swoje położenie geograficzne. (Jarosław Iwaszkiewicz )
Taka budowa hali to spore przedsięwzięcie. Ja pamietam jak sama to robiłam. Załatwianie zezwoleń, budowa itd. Z doswiadczenia mogę zasugerować, ze warto zainwestować w sprawdzonego wykonawcę, bo bardzo to usprawnia pracę i budowla jest stabilna dzieki temu. Mogę polecic firme Polidomes construction http://polidomes-construction.pl/
Przede wszystkim polecam JARTOM – oni mają ogromną bazę hoteli, a jedynie musicie tutaj wszystko jakoś sensownie zaplanować. Pod względem potencjału inwestycyjnego mamy teraz znakomity okres. Można przejąć genialne nieruchomości, ale czy rynek to wykorzysta? Czas pokaże. Na pewno aktualnie jest w co inwestować.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Jeśli będziesz poszukiwać dobrej jakości siatek metalowych, możesz przejrzeć ofertę rozamet.pl. Zamawiałem u nich siatki tkane i muszę przyznać, że bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie ich wysoka jakość. Cenowo także prezentują się bardzo dobrze.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Dodatkowo przy wejściu do hali nieodzownym elementem są bramki obrotowe. Umożliwiają one wstęp tylko uprawnionym pracownikom zakładu. Ja zamawiałem takie bramki kilka lat temu od firmy bramkiobrotowe.eu i do dnia dzisiejszego działają bez żadnych problemów.
Zleć to profesjonalnej firmie. Samemu nie ma co kombinować. Najlepiej będzie jeśli zgłosisz się do firmy Commercecon z Konstantynowa Łódzkiego. Wykonała dla mnie halę produkcyjną i spisała się naprawdę dobrze. Nie angażowała mnie w kwestie, któe nie powinny mnie interesować - z innymi bywało różnie.
Ja z góry pomyślałbym już o jakimś energooszczędnym rozwiązaniu
U mnie kumpel w gospodarstwie ma panele pv, może warto pomyśleć o takich podczas budowy hali?
Jakby ktoś szukał sprawdzonej firmy to podsyłam PV Projekt.
Jakby ktoś szukał sprawdzonej firmy to podsyłam PV Projekt.
-
piotrowski
- Zainteresowany

Przy budowie przydadzą się kontenery magazynowe jako zaplecze socjalne czy techniczne. Można je wynajać lub kupić od firmy braliśmy s2mpolska ze Strykowa. Kontener dostarczają i montują na miejscu, u nas migiem im to poszło.
-
Grzesiek89
- Zainteresowany

Polecam zajrzeć do nich El-Connect. Maja kompleksowe usługi w zakresie projektowania, prefabrykacji i testowania systemów sterowania automatyką przemysłową, rozdzielnic elektrycznych niskiego napięcia i paneli operatorskich. Śmiało można się z nimi skontaktować, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Takimi specjalistycznymi instalacjami, np. gazowymi zajmuje się firma Plast-Chem i ich mogę polecić. Mają naprawdę bardzo duże doświadczenie i do tego też fachowców, którzy mają za sobą montaż wielu takich instalacji już
Jeżeli potrzebujcie firmy od projektowania linii produkcyjnych, pakujących i tym podobnym to dobrym rozwiązaniem będzie kontakt z firmą Automex System. Jak najbardziej polecam. Z resztą wystarczy wejść na ich www żeby zobaczyć jakie realizacje mają za sobą
Tak naprawdę przy montażu maszyn, urządzeń, linii produkcyjnych najważniejsze jest to, aby mieć też firmę, która zapewni bezpieczeństwo maszyn, opracuje wszystkie procedury i tak dalej. Dzięki temu będzie wiadomo, jak pracować i jak postępować w nagłych sytuacjach. Firma Elokon tym się zajmuje, warto podjąć z nimi współpracę w tym temacie