Ogrzewanie hali produkcyjnej
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: ogrzewanie hali produkcyjnej
W ogrzewaniu dużych powierzchni nie wolno zapominać o dobrej i wydajnej pompie obiegowej, jej działanie pozwala na szybsze rozprowadzenie ciepła, zapewniając jednocześnie stałą temperaturę w ogrzewanych pomieszczeniach. Jeśli chodzi o armaturę przemysłową to zajrzyj na saga.info.pl. Specjaliści, którzy tam pracują z pewnością pomogą znaleźć odpowiednie rozwiązanie i dostosują ją do powierzchni oraz przeznaczenia budynku.
Na takie duże powierzchnie najlepiej sprawdza się jakieś ogrzewanie przemysłowe na przyklad na podczerwień, sporo firm takie cos stosuje bo można ogrzać duży obszar równomiernie . Czytałem o tym ostatnio na stronce Econovli. Myślę, że to bedzie duzo bardziej wydajne niż tradycyjne grzanie. WIem, ze na basenach też sie to stosuje
-
Dwd89
- Początkujący

- Kontakt:
Kolega się na coś w końcu zdecydował ?
Mam nadzieję że odpuścił sobie większość tutejszych postów pełnych spamu.
Ja mam do wykonania modernizację instalacji grzewczej na halach o łącznej powierzchni 2500m2 i też się zastanawiam jak podejść do problemu, jedyne wyjście to znaleźć dobre biuro projektowe i zapłacić za fachowy projekt bo można zdrowo przeinwestować a instalacja i tak nie będzie działać prawidłowo. Sam koszt dużej pompy obiegowej to kilka tysięcy Euro..
Mam nadzieję że odpuścił sobie większość tutejszych postów pełnych spamu.
Ja mam do wykonania modernizację instalacji grzewczej na halach o łącznej powierzchni 2500m2 i też się zastanawiam jak podejść do problemu, jedyne wyjście to znaleźć dobre biuro projektowe i zapłacić za fachowy projekt bo można zdrowo przeinwestować a instalacja i tak nie będzie działać prawidłowo. Sam koszt dużej pompy obiegowej to kilka tysięcy Euro..
-
Albercik23
- Zainteresowany

Jeśli w ogóle chodzi o hydraulikę w takiej hali, to sugerowałbym sprawdzić firmę zawory.com.pl w kwestii zaworów różnego typu. Mają zarówno zawory pneumatyczne jak i coax i inne. Wszystko zależy od tego, co akurat jest Ci potrzebne, natomiast warto pamiętać, że te firmy z armaturą przemysłową o których tu pisano wcześniej to nie wszystko.
Jeśli chodzi o armaturę przemysłową, to sprawdź też sobie koniecznie zawory Valbia. To lider jeśli chodzi o automatyzację zaworów. Nam je polecono i świetnie zdają egzamin.
też słyszałem świetne opinie, choć nie miałem okazji przetestować.sab.re33 pisze:Jeśli chodzi o armaturę przemysłową, to sprawdź też sobie koniecznie zawory Valbia. To lider jeśli chodzi o automatyzację zaworów. Nam je polecono i świetnie zdają egzamin.
-
maciejniewiadomski
- Zainteresowany

przy dobrePrzy dobrej izolacji to ogrzewanie podczerwienią, jedyne rozsądne rozwiązanie moim zdaniem.
Co do armatury przemysłowej to wiele części w swojej ofercie ma firma WALOR z Kolbuszowa. Na ich stronie widziałem wiele części do maszyn i hydrauliki przemysłowej. Niektóre sam zamawiałem i mogę potwierdzić, że mają produkty wysokiej jakości.
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

To właśnie jak ogrzewanie hal to jak najbardziej może być ogrzewanie olejowe. Tylko oczywiście potrzebny jest nowoczesny olej opałowy, a także solidny dostawca, który zna się na swojej pracy i oferuje towar sprawdzony i kaloryczny. Tu mogę zarekomendować firmę Kwiatkowski.
Firma IzoSerwis wyróżnia się na rynku budowy izolacji przemysłowych otwartością na nowe wyzwania oraz trudne projekty. Izolacje zabezpieczają płaszczami ochronnymi z blach ocynkowanych, aluminiowych, powlekanych, gładkich i profilowanych. Prace wykonują dla przemysłu: energetycznego, paliwowego, chemicznego, stoczniowego, budowlanego, spożywczego.
W MOIM PRZYPADKU SPRAWDZIŁA SIĘ KOTŁOWNIA KONTENEROWA, DOSKONAŁA DO HAL, MAGAZYNÓW ITP
Jezeli chodzi o ogrzewanie hali to polecam Ci olej opałowy, mozesz dostać go w hurtowni paliw gdzie posiadają w ofercie różne paliwa na stacje benzynowe oraz olej opałowy do ogrzewania takiej hali produkcyjnej. Jest to idealne rozwiazanie na takie ogrzewanie. Warto to przemysleć.
Może dobrym pomysłem będzie ogrzewanie elektryczne? Niby to drogo wychodzi, ale dzięki takim firmom np. "Energia bez akcyzy" możesz się ubiegać o zwrot płaconego podatku i wtedy naprawdę się to opłaca, z tego co wiem to co raz więcej firm wybiera takie rozwiązanie.
W kontekście hal ogrzewanych olejem, to polecam olej od Bossoil. Mają dobre hurtowe ceny, a sam olej grzewczy ma niską zawartość siarki co jak wiadomo wydłuża żywotność urządzeń grzewczych i jest eko. Mają też własną dystrybucję.
Jeżeli rozglądacie się za odpowiednią firmą, która zajmuje się wykonywaniem instalacji grzewczych w halach przemysłowych to polecam wam skontaktować się z firmą Probon z Tarczyna. Oni mają w tym spore doświadczenie.