Jakie okna
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
martinrekk
- Zaawansowany

Re: JAkie okna
Ja bym doradził stolarkę OknoPlus, polska jakość, szybki i bezproblemowy montaż, idealne rozwiązanie dla domów które mają być rzeczywiście energooszczędne. Niskie straty ciepła, można taniej dogrzać pomieszczenia zimą.
Przy wyborze okien należy zwrócić uwagę na bezpieczeństwo (jeśli zależy nam na antywłamaniowych) oraz na zapewnienie odpowiedniej cyrkulacji powietrza. Polecam ten artykuł - http://budiro.pl/na-co-zwracac-uwage-pr ... pem-okien/.
Bardzo ciekawą opcją są dachowe okna trójszybowe ze świetnymi osiągami izolacyjnymi.
-
KolosRes22
- Aktywny

- Kontakt:
Ja akurat nie jestem zbyt duży zwolennikiem polecania konkretnych okien, ponieważ nie każdy musi właśnie czegoś takiego szukać. Natomiast warto wybrać się do specjalisty po pomoc, który będzie w stanie doradzić nam konkretnie w danej sytuacji. W moim przypadku super sprawdziła się firma Anex Okna z Warszawy, gdzie mogłem od razu liczyć na duże wsparcie rzetelnej obsługi, dobrze przygotowaną ofertę zakupu z montażem i realizację wykonaną we wspólnie ustalonym terminie.
-
pawelszabla
- Aktywny

Drzwi niedawno wstawialiśmy nowe do domu i padło na OknoPlus. To jest dokładnie ten sam producent co już ze dwa lata temu okna od nich braliśmy i się sprawdziły. W Lublinie jest oficjalny przedstawiciel firmy na Diamentowej w Bartal. Bardzo dobrze oceniam podejście p. Daniela, fajnie nam przedstawił ofertę pokazał dostępne modele wyjaśnił montaż dobrał wymiar itd.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja posiadam okna aluminiowe od firmy wizal.krakow.pl. Posiadają bardzo dobrą izolację termiczną i nowoczesny wygląd i doskonale wyciszają dźwięki z zewnątrz.
Przede wszystkim trzeba upewnić się, że będą to nie drewniane, przestarzałe okna. Co do reszty, to wydaje mi się, że warto skorzystać z takiej opcji cenowej jaka nam odpowiada plus rzecz jasna zadbać o jak najlepszy montaż, regulacje okien.
-
robertkrajcarz
- Zaawansowany

Ze swojej strony to na pewno będę doradzał stolarkę OknoPlus. Dbają o detale, okna są świetnie wykończone i najważniejsze że faktycznie izolują (termicznie i akustycznie) . Zamykam okna i nie słyszę tego hałasu od ulicy który wcześniej często gęsto nie pozwalał normalnie zasnąć w nocy. Okna kupiłem w nowym salonie marki na Solskiego (Fachowiec).
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

Przy zakupie okien pamiętajcie o jednej sprawie – o dobrym montażu. To podstawowa sprawa jak nie chcemy mieć kłopotów w przyszłości
-
piekarski654
- Początkujący

A ja jak kupowałam okna to brałam razem z montażem:) Fakt, że usługa trochę droższa, ale wtedy wiem, że wszystko jest porządnie zrobione. Sprawdźcie firmę mikea Tychy jest naprawdę dobra.
Dokładnie my też zamawialiśmy wraz z montażem
W tej kwestii moze się przydać artykuł https://oknarzeszow.wordpress.com/2018/ ... -poddaszu/.
U siebie w mieszkaniu mamy Drutexy i sprawują sie bez zastrzeżeń. Generalnie przekonali nas znajomi. Kogo byśmy nie pytali, wszyscy mieli okna od nich
Moim zdaniem przede wszystkim dobrze zamontowane. Dobry montaż jest tak samo ważny, jak sam produkt.
Zamierzam kupić okna wraz z montażem... czy to dobry pomysł? czy lepiej oddzielnie?
Na co zwrócić uwagę przy montażu okien?
Miałam już problemy z "fachowcami" od okien dachowych i teraz chciałabym mieć większą wiedzę przy montażu okien.
Podpowiedzcie coś...
Na co zwrócić uwagę przy montażu okien?
Miałam już problemy z "fachowcami" od okien dachowych i teraz chciałabym mieć większą wiedzę przy montażu okien.
Podpowiedzcie coś...