Obrazy olejne
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Obrazy olejne
Czy w waszych domach wiszą jakieś obrazy? Są to obrazy ręcznie malowane, czy po prostu wydrukowane?
Re: obrazy olejne
Mam kilka obrazów w salonie, jestem przeciwniczką wieszania takich wydrukowanych obrazów, u siebie mam jedynie obrazy malowane farbami olejnymi i jest to świetna sprawa, pasuje do każdego wnętrza.
Takie obrazy są droższe, prawda? Gdzie je można dostać, trzeba zgłaszać się do jakiejś galerii?
Największy wybór takich obrazów jest w internecie, ceny są oczywiście różne, ale z biegiem czasu zwykle tylko drożeją, więc można traktować to jako inwestycje. Dostaniesz obrazy olejne w ramach w sklepie internetowym Antikon, warto sprawdzić, bo wybór jest spory.
Mam bardzo dobre doświadczenia jeśli chodzi o zamawianie replik obrazów od pana Zająca (znanego szerzej jako Cortez: cortezmalarz.pl). Dotrzymuje terminów, jest niezwykle precyzyjny, zwraca uwagę na detale co przy tworzeniu kopii jest fundamentalną sprawą. Jeśli chodzi o konkretnych malarzy których repliki robi naprawdę dobrze i wiernie to na pewno Kosssak, Matejko, Chełmoński.