Deweloper w Warszawie czy pod miastem?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Bartłomiej26
- Aktywny

- Kontakt:
Re: Deweloper w Warszawie czy pod miastem?
Ja bym się skupił na inwestycjach pod Warszawą. Przykładowo w Walendowie teraz powstaje nowe osiedle, które ma ponoć być atrakcyjne cenowo. Więcej informacji można znaleźć na: http://www.walendowpark.pl/
Czas na zmiany!
Kto co woli, a ludzie i tak głównie patrzą na bliskość do pracy czy szkół dzieci więc to od tego gównie zależy. Ja z racji tego że moje biuro przeniosło się do Wilanowa to i tam postanowiłem zamieszkać, ale w deweloperce niczego ciekawego nie znalazłem natomiast rynek wtórny miał sporo do zaoferowania. Dzięki pomocy pośrednika Eugeniusza Jaworskiego (tel. 603 195 624) kupiłem świetnie usytuowane mieszkanko a i jeszcze cenę dało radę wynegocjować więc super sprawa
Nie każdy chce mieszkać pod Warszawą. Poza tym w dobrej cenie można znaleźć bardzo fajne segmenty bezczynszowe. Przykładem jest Osiedle Stoczniowców 3 dewelopera Aras. Jest chyba 10km do centrum, w okolicy sklepy – wszystko, co potrzebne do komfortowego życia. Polecam zajrzeć na stronę i się zapoznać.
-
betikostrzewa
- Zainteresowany

Jak chodzi o segmenty to polecam też inwestycję dewelopera Aras Osiedle Stoczniowców 3, warto się zapoznać. Już mam jedno lokum od tego dewelopera i miałam właśnie bardzo dobre opinie, więc spoko. A samo miejsce (segmenty) są przemyślane, tak więc aranżacja nie jest problemem. Nie budują masowo.
-
martinrekk
- Zaawansowany

Jeśli chodzi o nowe duże mieszkania to ja się przyglądam Willi Międzylesie od jakiegoś czasu. Inwestycja staje w ładnej zacisznej zielonej okolicy przy parku krajobrazowym w Międzylesiu. Tam dojazd jest całkiem okej i też nie jest to jakiś wygwizdów – sklepy przychodzie szpitale przedszkola szkoły, wszystko jest do dyspozycji pod nosem.
To zależy, co jest dla Ciebie ważne - bliskość miasta czy spokój przedmieścia. Kwestia decyzji i wyboru na wiele lat. Osobiście polecałabym mieszkanie w dobrze skomunikowanej z centrum dzielnicy Warszawy, sprawdź sobie np. inwestycje dewelopera APM Development, są naprawdę godne uwagi 
Willa Międzylesie jest interesującą inwestycją szczególnie jeśli komuś zależy na mieszkaniu. Mój bliski kolega chce tutaj kupić 82 metry na parterze z dużym 20 metowym tarasem i ogródkiem 150 metrów kwadratowych powierzchni. Niby mieszkanie ale już można będzie się tutaj poczuć jak we własnym domu.
Mi odpowiadają bardziej inwestycje w Warszawie bo przeszkadzają mi dojazdy z poza miasta. Mijam zawsze po drodze do pracy osiedle Atala i tam przy al Jerozolimskich chciałabym zamieszkać
To zależy co kto woli i jaką kasą dysponuje, ale ja gdzieś dalej od Warszawy to nie chciałam. Mimo, że nowe mieszkanie kupowaliśmy to i tak w naszym imieniu przy odbiorze od developera był przedstawiciel firmy per modum. Dokładnie sprawdził czy wszystko zgodne z umową, czy jakiś fuszerek nie ma. Od dłuższego czasu nasze osiedle jest również przez tą firmę zarządzane, bardzo dobrze zarządzane.
Pod Warszawą bo lepsze powietrze i ceny a do tego cisza i zieleń. Jeśli o dobrego dewelopera chodzi to sprawdźcie sobie inwestycję Eko-Bud w Brwinowie. Budują tam osiedle Pszczelin. Deweloper jest sprawdzony, siostra kupiła mieszkanie i gruntowanie ich sprawdziła. Inwestycja spodobała mi się, bardzo tam przyjemnie, osiedle ma park ze starodrzewiem i staw.
Nieraz naprawdę ciężko cokolwiek znaleźć mimo że jest dużo ofert, ja się poddałem i zdałem się na Lebiedź Nieruchomości bo masę czasu mi to szukanie zajmowało, a oni w miesiąc znaleźli mi idealne mieszkanie w moim budżecie
Kupiłem mieszkanie na Osiedlu Grey House 2 od dewelopera Bud-Rim. Zakup mieszkania pod miastem wiąże się z tym, że właśnie ceny są niższe, można więc kupić większe mieszkanie. Jakość wykonania jest lepsza niż u stawiających masowo osiedla warszawskich deweloperów.
Można znaleźć też ciekawe inwestycje, które są w mieście, a czujesz się jak poza nim.
Taką inwestycją jest Nowy Park http://nowypark.com.pl/ od Napollo. Kupiłem tam mieszkanie i czekam teraz na odbiór kluczy, który już niebawem
Zielona okolica, kameralne bloki oraz dobry dojazd na Młociny.
)
Zależy gdzie chcesz jeszcze to mieszkanie kupić, to ważna kwestia. Dla mnie interesujące wydają się szczególnie w ostatnim czasie Bielany. Dojazd do centrum jest ok, a ciągle się wszystko rozwija. Dużym plusem jest też bliskość. Tego w centrum nie znajdziesz w takiej cenie. Dlatego polecam inwestycję przy Agorze 6, która powinna ruszyć już w tym roku.
Ja niedawno przeprowadzałam się z Marek do Warszawy. Zdecydowałam się na mieszkanie od Home Invest i cieszę się ogromnie bo wreszcie omijają mnie te wszystkie dojazdy, a to czego potrzebuję mam na wyciagnięcie ręki. Zdecydowanie wybieram miasto!