wanna czy kabina z hydromasażem??
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
joanna_german
- Początkujący

Re: wanna czy kabina z hydromasażem??
ja też mam w łazience ten model firmy Sanplast i do tej pory nie zawiódł, w ogóle uważam, że ta firma ma solidne produkty i nie słyszałam jeszcze żeby ktokolwiek się skarżył 
Przy liczbie osób równej 4, któ©a będzie korzystać z tego typu rozwiązania. Najlepiej i najoszczędniej będzie wybrać kabinę z hydromasażem, mniej wykorzystanej wody, szybsza kąpiel.
zdecydowanie kabina. Nie jestem fanką kabin, zdecydowanie wolę kąpiele pod prysznicem. Poza tym to jest bardziej praktyczne opcja - zajmuje zwykle mniej miejsca, skraca czas kąpieli i ilość zużywanej wody, a przez to też pozwala co nieco zaoszczędzić (no chyba, że ktoś nawet pod prysznicem kąpie się godzinami, wtedy już nie ma ratunku) ;D
-
BaterieLazienkowe
- Zainteresowany

To kwestia mocno subiektywna. Mi osobiście jakbym miał doradzić bardziej podoba się opcja wanny, gdyż można się wygodnie w niej położyć i odpocząć.
-
kozlowska02
- Początkujący

Ja jako fanka prysznica stwierdzam jednoznacznie, że prysznic jest znacznie lepszym rozwiązaniem
Poza tym wanna zajmuje więcej miejsca, a kąpiel w niej zbyt dużo czasu, bo czasami aż nie chce się z niej wychodzić :p
Zdecydowanie kabina prysznicowa i to wyłącznie z obniżonym brodzikiem i przestrzenią między szybą, a nim. Coś takiego jak tutaj https://wyposazenielazienek.pl/produkty ... rysznicowe znalazłam. Dlaczego? Ponieważ jest to miejsce, gdzie głównie mnożą się bakterie i grzyby. Wyeliminowując ten element mamy mniejszy problem ze sprzątaniem i wilgocią.