Gdzie szukać fachowców?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Gdzie szukać fachowców?
Olx, gumtree albo efachowo.pl - można tak znaleźć wykonawcę wg branży. Mi udało się znaleźć na tym ostatnim portalu dobrego fachowca od elektryki bo tego akurat potrzebowałam.
Cześć,
jeżeli poszukujecie firm, wykonawców lub sami macie firmę albo materiały budowlane na sprzedaż to polecam portal ZnaniBudowlani.pl ! Możecie dodać darmowe ogłoszenia i poszerzyć listę klientów
jeżeli poszukujecie firm, wykonawców lub sami macie firmę albo materiały budowlane na sprzedaż to polecam portal ZnaniBudowlani.pl ! Możecie dodać darmowe ogłoszenia i poszerzyć listę klientów
Ja proponuję zerknąć Ci na stronę Taelo dzięki której można dodać darmowe ogłoszenie i znaleźć najlepszych fachowców. Wystarczy tak naprawdę tylko jedno ogłoszenie i propozycje wysyłane są do najlepszych fachowców.
Można szukać fachowców na olx i w innych znanych serwisach ale jest tam zleceń mnóstwo. Zamieścić można zlecenie w nowym serwisie http://www.forumbudowlane.pl/zlecenia, a w razie problemów z wykonawcą można skorzystać z platformy sporów działających w ramach tego serwisu.
Z pewnością w sieci można znaleźć wiele ogłoszeń, warto też popytać czy ktoś nie ma jakiś doświadczeń i opinii.
W dzisiejszych czasach ciężko znaleźć dobrego fachowca. Można próbować na portalach tematycznych.
Kebex pisze:W dzisiejszych czasach ciężko znaleźć dobrego fachowca. Można próbować na portalach tematycznych
Najlepiej poszukać też w serwisie Zlecenia24. Tam są tylko zweryfikowane firmy a co najlepsze osoby prywatne nie mogą składać ofert do zleceń. Dzięki czemu stawi nie są zaniżane na rynku.katamaran pisze:Gdzie, poza forum naturalnie, zazwyczaj szukacie wykonawców/fachowców? Wielokrotnie stawałem przed problemem znalezienia konkretnej usługi i miałem z tym nie lada problem. Znaleźć dobrą stronę i ofertę to raz, ale żeby to porównać to już nieźle trzeba się natrudzić. Przydałoby się coś a'la Allegro dla usług![]()
Może podpowiedzą mi też dobrzy fachowcy: Gdzie zamieszczacie swoje ogłoszenia? Inwestujecie w ogóle w reklamę w internecie/prasie/ulotki?
Z punktu widzenia potencjalnego klienta ważne jest, by móc zobaczyć portfolio wykonawcy pokazujące zdjęcia/filmy jak poprzednie zlecenia wyglądały już po wykonaniu, a także jak oceniany jest dany fachowiec.
Oczywiście można założyć własną stronę w internecie lub co tydzień wrzucać ogłoszenie na serwisach ogłoszeniowych typu mydło i powidło. Tylko że jeżeli macie strony/wizytówki sprzed kilku lat, wielu potencjalnych klientów stwierdzi, że firma pewnie dawno przestała działać, bo strona wygląda archaicznie (zaś nowa, wraz z pozycjonowaniem strony to koszty rzędu kilku tysięcy złotych). Z kolei serwisy typu mydło i powidło nie mają profili, gdzie potencjalny klient może sprawdzić portfolio czy opinie na temat wykonawcy.
Dlatego też zdecydowaliśmy się stworzyć ten projekt, gdzie każdy fachowiec może stworzyć i posiadać profil bez jakichkolwiek opłat.
Oczywiście można założyć własną stronę w internecie lub co tydzień wrzucać ogłoszenie na serwisach ogłoszeniowych typu mydło i powidło. Tylko że jeżeli macie strony/wizytówki sprzed kilku lat, wielu potencjalnych klientów stwierdzi, że firma pewnie dawno przestała działać, bo strona wygląda archaicznie (zaś nowa, wraz z pozycjonowaniem strony to koszty rzędu kilku tysięcy złotych). Z kolei serwisy typu mydło i powidło nie mają profili, gdzie potencjalny klient może sprawdzić portfolio czy opinie na temat wykonawcy.
Dlatego też zdecydowaliśmy się stworzyć ten projekt, gdzie każdy fachowiec może stworzyć i posiadać profil bez jakichkolwiek opłat.
Najlepiej na serwisie który umożliwia szybkie szukanie zleceń wg kategorii na podstawie kodu pocztowego.
Na pewno dobrym sposobem jest research z Google.
Jeżeli chodzi o projektowanie, wykończenie i wyposażenie wnętrz możemy zaprosić do siebie.
Jeżeli chodzi o projektowanie, wykończenie i wyposażenie wnętrz możemy zaprosić do siebie.
-
Ofiara_palladio
- Początkujący

Sugeruję uważać w relacjach z firmą Palladio Paweł Suliga z Warszawy ul. Fabryczna. Nie płacić wcześniej zaliczek, wszystkie ustalenia udokumentować ( najlepiej na video ). Umowę spisać szczegółowo gdyż potem trudno wyegzekwować efekt. Ustalić koszt finalny (zwłaszcza czy jest to koszt z VAT) gdyż później okazuje się, że wymaga to kolosalnej dopłaty.
Sprawdzenie firm to jak już koledzy wspomnieli podstawa. Najlepiej brać z polecenia, chociaż to też nie zawsze gwarancja.
No i teraz polecę albo zareklamuje jak to niektórzy będą napewno uważali firmę znajomego, który robi naprawdę kawał dobrej roboty. Chodzi o firmę Complete Home z Warszawy. Mają naprawdę niezłe umiejętności i są terminowi. Wiele widać już w ich pracach na stronie. Polecam zapoznać się jeżeli ktoś z Wa-wy czy okolic.
No i teraz polecę albo zareklamuje jak to niektórzy będą napewno uważali firmę znajomego, który robi naprawdę kawał dobrej roboty. Chodzi o firmę Complete Home z Warszawy. Mają naprawdę niezłe umiejętności i są terminowi. Wiele widać już w ich pracach na stronie. Polecam zapoznać się jeżeli ktoś z Wa-wy czy okolic.
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Zwroćcie uwagę, ze im łatwiejszy oraz mniej skomplikowany projekt domu, tym łatwiej będzie Wam znaleźć osoby, które zdecydują sie na wybudowanie naszego domu. Im bardizej skomplikowana bryła, tym budowa będzie o wiele drozsza i tym trudnije będzie nam znaleźć ekipę, która się budowy podejmie.
Tak wiec należy zastanowić się nad swoimi możliwościami oraz wybudować dom, na jaki nas stać.
Ostatnio przeglądałam sobie projekty domów i bardzo fajny rozkład ma projekt Ariel z pracowni domy w stylu:

Tak wiec należy zastanowić się nad swoimi możliwościami oraz wybudować dom, na jaki nas stać.
Ostatnio przeglądałam sobie projekty domów i bardzo fajny rozkład ma projekt Ariel z pracowni domy w stylu:

Ostatnio zmieniony 16 sty 2020, 10:26 przez Złotowłosa, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak szukasz firmy która wykona dla Ciebie kompleksowo projekt domu to polecam Ci się zainteresować tymi wykonawcami MGProjekt Posiadają wieloletnie doświadczenie, widziałem kilka ich zaprojektowanych realizacji, i muszę powiedzieć że energooszczędność z designem idą w tym przypadku w parze!
Ja ostatnio szukałem w serwisie "zleca" fachowcy z okolicy, spoko. Z tego co widzę stosunkowo mało jest tam fachowców - chyba nowy serwis, jednak mi pomógł więc mogę polecić. Może innym się też przyda.