okna dachowe porównanie
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Witam.
Roto nie ma w swojej ofercie dodatkowych zabezpieczeń, które wymagalyby ingerencji w strukturę drewna (wiercenie dodatkowych otworów - niebezpieczeństwo naruszenia ochrony drewna).
Proszę rozważyć jednak jeszcze raz montaż klamki na kluczyk - w mojej opinii realizuje ona Pańskie wymagania. Działa to tak, ze okno uchylamy do pozycji wentylacji blokowanej klamką, a następnie zamykamy ją na klucz. W pomieszczeniu następuje wymiana powietrza, a skrzydło jest zabezpieczone przed większym otwarciem przez dziecko. Ma to także taką zaletę, że uniemożliwia praktycznie włożenie w szczeline np. ręki, co mogłoby być również niebezpieczne.
Roto nie ma w swojej ofercie dodatkowych zabezpieczeń, które wymagalyby ingerencji w strukturę drewna (wiercenie dodatkowych otworów - niebezpieczeństwo naruszenia ochrony drewna).
Proszę rozważyć jednak jeszcze raz montaż klamki na kluczyk - w mojej opinii realizuje ona Pańskie wymagania. Działa to tak, ze okno uchylamy do pozycji wentylacji blokowanej klamką, a następnie zamykamy ją na klucz. W pomieszczeniu następuje wymiana powietrza, a skrzydło jest zabezpieczone przed większym otwarciem przez dziecko. Ma to także taką zaletę, że uniemożliwia praktycznie włożenie w szczeline np. ręki, co mogłoby być również niebezpieczne.
Pozdrawiam
Doradca Roto
Okna Dachowe
Doradca Roto
Okna Dachowe
-
Doradca VELUX
- Aktywny

- Kontakt:
Niekoniecznie przy zmianie pokrycia musi Pan zmieniać okna połaciowe?
Wszystko zależy do ich stanu i wieku. Można wymienić same kołnierze co będzie zdecydowanie tańszym rozwiązaniem, niż wymiana wszystkich okien. Polecam skonsultować się naszym Przedstawicielem Handlowym w Pan okolic. Kontakt do Przedstawiciela uzyska Pan w Dziale Obsługii Klienta (22) 33 77 000.
Pozdrawiam
Ps. Na okna VELUX tez można dostać korzystne rabaty
Wszystko zależy do ich stanu i wieku. Można wymienić same kołnierze co będzie zdecydowanie tańszym rozwiązaniem, niż wymiana wszystkich okien. Polecam skonsultować się naszym Przedstawicielem Handlowym w Pan okolic. Kontakt do Przedstawiciela uzyska Pan w Dziale Obsługii Klienta (22) 33 77 000.
Pozdrawiam
Ps. Na okna VELUX tez można dostać korzystne rabaty
sklep
Witam, jestem w trakcie budowania domu i czas najwyższy zdecydować się na okna. Fasadowe mam już wybrane, teraz rozglądam się za "dachówkami". Oglądałem już Fakro i Veluxy, chciałem przyjrzeć dokładniej Roto. Gdzie mogę zobaczyć, wypróbować okna tej firmy. Chodzi o to, że przed zakupem lubię dotknąć, obejrzeć na własne oczy jak wszystko działa. W związku z tym poszukuję sklepu, najlepiej patronackiego z fachową obsługą w Warszawie lub najbliższej okolicy.
Re: porównanie z konkurencją
Z nowych produktów są ciekawe okna firmy StarLite porównywalne jakościowo do Roto
Okna można nabyć np na allegro mają bardzo dobre ceny.
Z nowych produktów są ciekawe okna firmy StarLite porównywalne jakościowo do Roto
Re: okna dachowe porównanie
Kolego o Starlite-ów,
nawet nie zaczynaj z porównaniami, był u mnie ph od tych okien,a ja nawet pokusiłem się poszukać firmy z ich ekspozycją.
To zwykła podróbka Veluxa, z wyglądu oczywiście, wykonanie tandeta a ceny dopasowane do cenników Fakro i Okpola żeby było przejrzyściej ...
nawet nie zaczynaj z porównaniami, był u mnie ph od tych okien,a ja nawet pokusiłem się poszukać firmy z ich ekspozycją.
To zwykła podróbka Veluxa, z wyglądu oczywiście, wykonanie tandeta a ceny dopasowane do cenników Fakro i Okpola żeby było przejrzyściej ...
"Porównywalne jakościowo do Roto" - z tego najbardziej się uśmiałem.stefan21 pisze:Z nowych produktów są ciekawe okna firmy StarLite porównywalne jakościowo do Roto
Osobiście nie kupowałbym kota w worku.
Zwracam uwagę, że okna montujemy na lata.
Ewentualne wymiana okien dachowych wiąże się z dużo większymi kosztami, aniżeli np. wymiana okien pionowych.
-
vivamachine
- Początkujący

- Kontakt:
Również jestem zdania, że okna to inwestycja na wiele wiele lat. Na pewno 100% pewne jest, że okna dachowe muszą znieść wiele przy naszym klimacie. Inwestując w okna "dla siebie" wybrałbym Fakro lub Velux. Montując okna u Klienta bardzo często 50% wpływu na decyzje ma cena.
Wystarczy porównać główne parametry, obejrzeć w salonie kilka okien, otworzyć zamknąć i dopiero zdecydować się na zakup.
Podsumowując. Ja osobiście stawiam na VELUX, FAKRO i ROTO
Wystarczy porównać główne parametry, obejrzeć w salonie kilka okien, otworzyć zamknąć i dopiero zdecydować się na zakup.
Podsumowując. Ja osobiście stawiam na VELUX, FAKRO i ROTO
okna dachowe - sklep
Witam, wydaje mi się, że jeżeli okna dachowe, to tylko Fakro, tylko nie wiem, czy drewniane, czy plastikowe, musiałbyś się coś więcej dowiedzieć na ten temat.
-
Przemysław Kalicki
- Zaawansowany

no dobrze, które z okien Waszym zdaniem jest najlepsze ?
porównajmy okna drewniane
porównajmy okna drewniane
Nie ma najlepszych,
rozwiązania wymyślił Velux i Roto, pozostali je rozwineli .
Z drewnianych wszyscy są 'mocni', z PVC tylko niektórzy spełniają wymagania jakości.
To forum to odbicie pustoty 'Kowlaskich', pisza tylko o tym co widzą w TV albo usłyszeli od 'przeszklonych' wódką fachowców ....
Ja popieram wybór z polecenia i doświadczenia, nie bójmy się poszukać korzystniejszych rozwiązań od mniejszych podmiotów ale nadal o międzynarodowym pokryciu :
linie tanie jak Rooflite czy Optlight lub Okpol - stricte polski i bardzo atrakcyjny bo działa w mniejszej lecz bardzo skutecznej i elastycznej skali.
rozwiązania wymyślił Velux i Roto, pozostali je rozwineli .
Z drewnianych wszyscy są 'mocni', z PVC tylko niektórzy spełniają wymagania jakości.
To forum to odbicie pustoty 'Kowlaskich', pisza tylko o tym co widzą w TV albo usłyszeli od 'przeszklonych' wódką fachowców ....
Ja popieram wybór z polecenia i doświadczenia, nie bójmy się poszukać korzystniejszych rozwiązań od mniejszych podmiotów ale nadal o międzynarodowym pokryciu :
linie tanie jak Rooflite czy Optlight lub Okpol - stricte polski i bardzo atrakcyjny bo działa w mniejszej lecz bardzo skutecznej i elastycznej skali.