Jaki blat kuchenny?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaki blat kuchenny?
Ja zamówiłem blat z markmeb. Konstrukcja solidna i świetnie komponuje się z bialo-czarnym stylem naszej kuchni.
A mi ostatnio bardzo podobają się blaty marmurowe. Są eleganckie, wytrzymałe i pasują do wielu aranżacji.
tutaj jest dobry artykuł na temat blatów kuchennych laminowanych : http://psmsa.pl/plyty-laminowane-na-blaty-kuchenne/
Ja osobiście posiadam blat z marmuru i mogę go serdecznie polecić.
Proponuję Wam rozważyć też blat kuchenny http://www.jppilch.pl/pl/oferta/blaty-kuchenne.html We współczesnej aranżacji wnętrza kuchennego odgrywa także oryginalność, dlatego w ofercie znajdziecie kamienie półszlachetne takie jak onyx lub quartz, ale też luksusowe produkty z najlepszej jakości kamieni naturalnych w różnych kolorach, odcieniach i stylach.
A jaki budżet posiadasz na zakup blatu kuchennego? Pytam bo jeżeli nieco więcej to pomyśl blacie z kamienia naturalnego, może granit lub marmur? Bedzie solidny i trwały przez lata.
Ja mam u siebie w kuchni blat granitowy i jestem zadowolona. Pomimo tego, że ma już kilka lat, to nadal wygląda jak nowy, chociaż wcale go nie oszczędzam
Rzuć okiem na e-stone.pl. W ich ofercie znajdziesz blaty kamienne, granitowe i wykonane z konglomeratu kwarcytowego. Na pewno Ci doradzą jeśli poprosisz ich o opinię.
Ja mam gładki wzorowany na kamień naturalny
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Jeśli zalezy Wam na cenie to zdecydujcie się na tworzywo.
Jeśli jednak zależy Wam na wysokiej jakości wykonania blatu to najlepiej jest zdecydować się na kamień:
marmur
granit
ewentualnie spieki kwarcytowe
Nie trzeba takich materiałów za specjalnie impregnować a jednak są w stanie wytrzymać długie lata bez uszczerbku.
Szczególnie eleganckie są blaty marmurowe
Ta firma ma sporą galerię wykonań blatów.
Jeśli jednak zależy Wam na wysokiej jakości wykonania blatu to najlepiej jest zdecydować się na kamień:
marmur
granit
ewentualnie spieki kwarcytowe
Nie trzeba takich materiałów za specjalnie impregnować a jednak są w stanie wytrzymać długie lata bez uszczerbku.
Szczególnie eleganckie są blaty marmurowe
Ta firma ma sporą galerię wykonań blatów.
- designernaetacie
- Początkujący

Ja mam taki w domu: 
Prawda, że dobrze się prezentuje?
Jest betonowy, od betonowy wojtek

Prawda, że dobrze się prezentuje?
Jest betonowy, od betonowy wojtek
Granit jest według mnie najlepszym materiałem do wykonania blatu kuchennego. Jeżeli jesteście zainteresowani tym materiałem to polecam wam skontaktować się z firmą centrumgranitu.eu Jest to zakład kamieniarski, który specjalizuje się w obróbce granitu.
-
Prestige-Molding
- Początkujący

Granit lub marmur to faktycznie jedna z najlepszych propozycji, natomiast też pamiętajmy o jego cenie. W zamian otrzymujemy wysoką jakość na lata, to niewątpliwie plus.
-
Albatros348
- Aktywny

Zdecydowanie najlepszy jest blat dębowy. Jak wiadomo, jest to królewskie drewno które prezentuje się bardzo oryginalnie i solidnie. Za sprawą Fatwood tego typu blat pojawił się u nas w kuchni. Wygląda przepieknie!
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja na Twoim miejscu mocno zastanowiłbym się nad blatem z kamienia. Posiadam taki w kuchni i łazience od firmy kamieniarstwojanik.pl. Są bardzo trwałe i posłużą Ci w dobrym stanie przez długie lata. Ja osobiście lubię ciemne blaty ponieważ wyglądają bardzo elegancko i nowocześnie.
Myślę, że powyższa propozycja jest bardzo fajna. Jak byś się zdecydował/a na blat z kamienia, to tutaj sobie zobacz marmurowe.pl, jaki jest wybór i możliwości aranżacyjne z nim związane