wypoczynek w ogrodzie

Czy jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami ogrodu z tarasem czy malutkiego balkonu musimy się zastanowić nad aranżacją tego miejsca i doborem roślin. Tutaj znajdziesz inspiracje, ciekawe pomysły i nietypowe rozwiązania związane z tym tematem.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Arinue
Zaawansowany
Zaawansowany

Re: wypoczynek w ogrodzie

Post autor: Arinue »

Też jestem na etapie wyboru mebli ogrodowych i czytam z ciekawością co piszecie. Chciałam kupić takie mebelki, które już będą stać na zewnątrz, ale boję się że zamokną, Nie chce plastików, drewno jest za drogie i za ciężki. Twardy orzech do zgryzienia...

Awatar użytkownika
ProfInfo
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: ProfInfo »

Racja wybór mebli do ogrodu to na prawdę ciężka sprawa. Znalezienie trwałych i wygodnych często nie idzie w parze. Niestety.

michaal85
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: michaal85 »

Wiadomo, impregnacja wazna rzecz ;)

Awatar użytkownika
Gormit13
Początkujący
Początkujący

Post autor: Gormit13 »

Hej. Przede wszystkim, poza wygodą, powinnaś się zastanowić nad miejscem, gdzie chcesz ustawić meble ogrodowe. Ważne, czy będą one stać na trawie, czy na kamiennych płytach, czy będą cały sezon stały pod gołym niebem czy pod zadaszeniem. Przemyśl także jaką przestrzeń mogą zajmować meble ogrodowe.
Najbardziej uniwersalnym materiałem jest drewno. Meble drewniane, odpowiednio zabezpieczone, mogą służyć wiele sezonów. Do ogrodu w stylu nowoczesnym można wybrać meble ogrodowe z metalu, a nawet szkła. Natomiast jeśli szukamy mebli z materiału praktycznego, łatwego w czyszczeniu i lekkiego (bo będziemy chować meble co wieczór do domu), warto wybrać meble jednak z tworzyw sztucznych 8)

rikipimpi
Początkujący
Początkujący

Post autor: rikipimpi »

Nie ma to jak wypoczynek w basenie :), na samą myśl aż zachciało mi się znowu lata lub temperatur powyżej tych 18 stopni Celsjujsza. 4 lata temu podczas budowy mojego domu zdecydowałem się na zakup niecki basenowej. Kupiłem ją od opolskiej firmy PoolsFactory i muszę stwierdzić, że był to trafiony zakup. Po prostu strzał w dziesiątkę. Życzę Wam wszystkim takiej formy wypoczynku w ogrodzie :).
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
macieKS
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: macieKS »

Też mam taki zestaw bez nazwy. A szkoda, bo jest naprawdę bardzo dobry.
W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość - Budda

budowa876
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: budowa876 »

Już się nie mogę doczekać wypoczynku w moim pięknym i nowym ogrodzie. Powstał on dzięki firmie warszawskie-ogrody.pl. Jestem przekonany, że nikt inny nie zrobiły tego lepiej. Znalazłem ich z polecania znajomego

Rszmicio
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Rszmicio »

Wypoczynek w ogrodzie, to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy jakie można robić po pracy w ciepłe dni. Żeby się dobrze czuć warto zadbać o odpowiednie meble ogrodowe czy rzeczy konieczne to wypoczynku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrody, balkony i tarasy”