Hala stalowa czy murowana?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Hala stalowa czy murowana?
Chcąc wybudować halę stalową, trzeba wiedzieć, do kogo się zgłosić wychodzę z założenia, że najrozsądniej jest skorzystać z oferty firmy http://www.metaltech.pl/ specjalizującej się w ich wznoszeniu... Ma w tym ogromne doświadczenie, gdyż działa na rynku od kilkudziesięciu lat!
Stalowa, która przede wszystkim jest tańsza niż hala murowana. Łatwiej i szybciej się też ją wznosi. Moją halę wybudowała firma Commercecon. Jej siedziba mieści się w Konstantynowie Łódzkim. Z pewnością do takiej inwestycji trzeba się przygotować finansowo, ale w mojej okolicy zaproponowała mi najatrakcyjniejsze warunki, a zajęła się wszystkim - przygotowaniem projektu, doborem odpowiednim materiałów, a nawet nadzorem prac.
Stalowa jest mocniejsza, tańsza i szybsza. Ta firma http://komet.jgora.pl/wyglada-montaz-hal-stalowych/ stawia takie w 4-8 tygodni.
Patrzcie tutaj - http://solidhale.pl/
Temat przerabiany. Najlepiej iść na spotkanie i wszystko ustalić z wykonawcą.
Realnie taka realizacja nie powinna przynosić żadnych problemów, o ile tylko zajmie się tym doświadczony wykonawca. Hale magazynowe to nie jest prosty temat.
Temat przerabiany. Najlepiej iść na spotkanie i wszystko ustalić z wykonawcą.
Realnie taka realizacja nie powinna przynosić żadnych problemów, o ile tylko zajmie się tym doświadczony wykonawca. Hale magazynowe to nie jest prosty temat.
U www.matbud.com znajdziecie bogata ofertę, warto się z nią zapoznać. Może coś z niej w sam raz spełni wasze oczekiwania. Ja z usług i ich produktów bardzo jestem zadowolona.
-
ADStechnic
- Początkujący

brak
Ostatnio zmieniony 18 lip 2018, 16:15 przez ADStechnic, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Majster1980
- Początkujący

To znowu zależy od tego ile masz pieniędzy, Hale aluminiowe to nadal tańsze zamienniki hali murowanej. A zalety przeważają po stronie hali aluminiowej, więc dobrze to przemyśl
Przy okazji stawiania hali stalowej z pewnością przydatna może się okazać hurtownia metali niezależnych. Elementy tego typu okazały się niezbędne przy okazji budowy naszej hali. Blachy, pręty, jak i rury zaoferowane przez Zielonka Metale Niezależne to był doskonały wybór. 
Jeżeli o mnie chodzi to stawialbym na budowe hal stalowych Ponieważ taka budowa hali stalowej wyjdzie Cie raczej taniej, jest też wiele wiecej możliwości, gdybyś zdecydował sie na budowe hal stalowych, w przypadku przeprowadzki mozesz taką halę rozmontowac i przewieźć a to duże ułatwienie, nie zaprzatałbys sobie głowy co zrobić z halą którą postawiłeś.
Firma http://polidomes-construction.pl zajmuje się budową hal stalowych i nie tylko. Polidomes constractions w stanie pomóc państwu w budowe hal rolniczych, wiat stalowych , hal magazynowych.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Są także firmy specjalizujące się w kompleksowej obsłudze nieruchomości. W przypadku dużej hali kontakt do takiej firmy może Ci się przydać. Ja od kilku lat współpracuję z wspolnota-luban.pl.
Mam do Was pytanie w temacie hal stalowych - jaki producent konstrukcji stalowych jest najlepszy? I na jakie konkretnie konstrukcje się zdecydować? Czy jest jakaś różnica, która mogłaby wpłynąć na całość? Pilnie potrzebne mi są do mojej hali konstrukcje stalowe i zastanawiam się, gdzie mogę je dostać.
Kwestia taka, jakie macie oczekiwania, co to ma być za hala, ale generalnie oni powinni sobie poradzić z każdą realizacją. Hale stalowe pozwalają na dowolną konstrukcję, dają duże możliwości, na spokojnie można w ten sposób coś sensownego ogarnąć. Wszystko zależy od was.
Zdecydowanie hala stalowa! To rozwiązanie najlepsze i najtańsze - sam poczytaj o zaletach.
Chyba jednak murowana hala bylaby fajna. Ale to zalezy jaka duza i jak w ogole chcemy ja zrobic. Wiem, ze wazne sa specjalne oznakowania BHP na takiej hali. Niby szczegoly, ale na pewno bardzo istotne.