Monitoring lokalizacji aut w firmie

Szukasz pomysłów na oryginalne rozwiązania lub masz nietypowe pytania dotyczące budowy albo wykończenia domu? Tu znajdziesz radę i podpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

karp30
Aktywny
Aktywny

Monitoring lokalizacji aut w firmie

Post autor: karp30 »

Mamy kilka aut w firmie. Są to auta typowo pod przedstawicieli oraz dostawców. Nie chodzi tyle o śledzenie ile o lepszą logistykę. Oczywiście opcja kontorli i świadomości, że takowa istnieje też jest jakimś plusem. Jakie systemy sprawdzają się najlepiej w tego typu sytuacjach?

zuZeX
Początkujący
Początkujący

Re: Monitoring lokalizacji aut w firmie

Post autor: zuZeX »

Czy to aby na pewno jest konieczne?

Awatar użytkownika
tetate
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: tetate »

Nie od dziś wiadomo, że takie systemy wpływają pozytywnie zarówno na logistykę, zarządzenie czasem pracy kierowcy ale też na kontrolę tempa jazdy, pomoc w wyborze optymalnej trasy itd.
Krótko mówiąc, taki system no może poza kosztami to same zalety. Zwłaszcza, jeżeli firma o której mowa dysponuje rozbudowaną flotą aut. Koszt - zależy jaki system zostanie wdrożony, bo funkcjonalności jest wiele. Zależy czy ma funkcjonować na terenie kraju, czy też za granicą. Sprawdź sobie system Infis Fleet Analyst: https://www.infis.pl/produkty/infis-fleet-analyst/

arek_ch
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: arek_ch »

Sam mam to w swoich firmowych autach. Przy wyborze skorzystałem z firmy transmobil, która wydała mi się najbardziej porządna. Nie żałuję - wszystko działa jak należy, ja jestem spokojniejszy, a pracownicy starają się jak nigdy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne - najróżniejsze problemy, pytania ...”