Witam
Położyłem sobie tynk ROTBAND nadałem mu fajną strukturkę i pomalowałem bejcą beckers, tragedia, w narożnikach i nie tylko ale w narożach najbardziej powychodziły mi ciemne plamy, wyglądało to strasznie. Pomalowałem drugi raz i to samo aż skończyło się na farbie lateksowej Magnat, ale nie tak to miało wyglądać. Chciałem mieć ładną strukturę a teraz mam ścianę w jednolitym kolorze. Jak maluje się tym dziadostwem? nie dało się przecierać gąbką bo ta bejca za szybko się wchłaniała, może powinienem to wcześniej zagruntować? nie wiem. Proszę o jakieś rady bo mam jeszcze tą bejcę i może zarynykuję i maznę tego magnata
jak malować bejcą
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
- gambit65
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Musisz to dobrze zagruntować, ponieważ za szybko beica była wchłaniana. Pod dekoracje ścienne są specjalne grunty. jeżeli miałeś źle przygotowane podłoże to ni powinieneś tego również malować. Możliwe też że lateks jak się przyczepił? do tej sciany to zmniejszył chłonność podłoża. Wykonaj próbę w niewidocznym mieiscu lub na fragmencie płyty gipsowej.
gambt- REMONT Z FACHOWCEM
-
martinrekk
- Zaawansowany

Re: jak malować bejcą
Korzystny stosunek jakości do ceny jeśli chodzi o przyrządy stolarskie ma sklep Meblopol (http://meblopol24.pl). Mi się w każdym razie u nich najbardziej kalkuluje zamawiać arkusze ścierne i inne tego typu materiały.