Gdzie kupię solidne kolektory?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
RAPczyn
- Aktywny

- Kontakt:
Re: Gdzie kupię solidne kolektory?
O mało co 
-
fafikfafik
- Początkujący

szczerze polecam firmę Sonneko z Zamościa można sprawdzić na ich stronie www.sonneko.pl
Po co sprawdzać jeśli są inni, lepsi, tańsi... i bezkonkurencyjni!fafikfafik pisze:szczerze polecam firmę Sonneko z Zamościa można sprawdzić na ich stronie http://www.sonneko.pl
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna
-
Piotr Nowik
- Superużytkownik

- Kontakt:
Ja solidność kolektorów solarnych sprawdzam przy pomocy 5-kilogramowego młotka. 
Jestem światowej sławy specjalistą od mniemanologii stosowanej, a praw fizyki uczę się od pana Tomasza Brzęczkowskiego
Ostatnio postanowiłem wpaść z kolegą na pomysł i kupiliśmy miedziane rurki zespawaliśmy je na wzór prawdziwej konstrukcji. Dodatkowo kupiliśmy blachy płaskie które przemalowaliśmy na czarno. Miedziane pospawane rurki zamocowaliśmy w konstrukcji metalowej, następnie do niej przyspawaliśmy blachy pomalowane na czarno które zasłoniły wszystkie rurki miedziane. Dorzuciliśmy osłony z poliwęglanu z przodu i z tylu z i matę wygłuszającą + sterownik
trochę zabawy, a koszty o wiele mniejsze. Efekt ten sam! 
Zasada jest taka, możesz kupić najlepsze kolektory, zainwestować w nie duże pieniądze ale jeżeli będą źle zamontowane, to nie osiągniesz nawet połowy sugerowanej wydajności. Dlatego najpierw trzeba zainwestować w prawdziwych fachowców, polecam https://ekofachowcy.pl/. Gwarancja dobrze założonej instalacji to nie tylko wydajność - faktyczna energooszczędność ale również pewność, że unikniemy awarii.