Włoskie meble - na pewno lepsze?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Włoskie meble - na pewno lepsze?
Takkk włoskie łóżka polecam!!! Łóżko powinno być praktyczne i musi prezentować się ładnie. Jakiś czas temu zakochałam się w meblach włoskiej produkcji. Ogólnie uwielbiam Włochy ale nie wiedziałam, że produkują tak piękne i wytrzymałe meble na tej stronie italmeble.pl znajdziesz łóżka sypialniane różnych włoskich firm. Sama jestem posiadaczką tego z kryształami po bokach i jest niesamowite.
Nie zawsze włoskie meble będą lepsze. Zależy od jakiego producenta są.
Bardzo ładne meble włoskie oraz wszystkie inne dodatki można kupić ze strony italiastyle.pl - ja u nich urządziłam praktycznie cale mieszkanie i swoje male biuro. Wszyscy się zachwycają
:):):)
-
robertkrajcarz
- Zaawansowany

Przed remontem kontaktowałem się w sprawie wykonania mebli z producentem [...] w Krakowie i już na jeden dzień po remoncie miałem meble zamontowane. Dotrzymali dość wąskiego terminu po ustaleniach. Zależało mi, aby w meblach kuchennych już były niezbędne akcesoria i też się wywiązali. Żadnych zwrotów nie robiłem.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Myślę, że sporo zależy od producenta.
W 100% polecam meble włoskiej firmy. Jakoś jest powalająca i ceny stosunkowo naprawdę niewielkie 
Nie widzę potrzeby sprowadzania mebli z Włoch... Równie dobre meble można kupić w Polsce Trzeba tylko wiedzieć, gdzie je zamawiać. Szukając wysokiej jakości mebli, warto zajrzeć do sklepu internetowego meblarnia.com.pl który zajmuje się ich sprzedażą (całych kompletów, ale nie tylko).
Na pewno nie są lepsze moja mama ma cały dom urządzany takimi meblami i teraz stwierdziła że nigdy już nie zdecydowałaby się na zakup takich mebli. My z żoną meble zamawialiśmy od polskich producentów ze sklepu makrodom.pl i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni.
Czy ja wiem? Nie znam się na markach mebli, raczej kieruje się tym jak się prezentują:D Jak teraz dobierałem meble do siebie i znalazłem sporo w salonach meblowych. Do tego dobrałem z carpetforyou.pl odpowiedni dywan i parę innych dodatków i salon prezentuje się świetnie
Ja nie patrzałam na to, żeby meble które kupuje były włoskie. Nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.
-
FotoNaRame
- Zainteresowany

Moim zdaniem niekoniecznie, samo pochodzenie mebli nie ma aż takiego znaczenia. Liczy się rodzaj drewna z jakiego zostały zrobione oraz sama robocizna.
Włoskie nazwy i włoski styl mebli to piękne podsumowanie oferty Puszmana. Sami mamy już trzy rzeczy, a szykuje się jeszcze jeden zakup.
-
Damiano-man
- Początkujący

Sprawdźcie kolekcje w Mebest - Całkiem zacne meble.
-
Magda.Olech
- Zainteresowany

Nie sądzę. Miałam kiedy i rozpadły się po dwóch latach. Teraz mam polskie. np. narożnik, tkanina po 3 latach wygląda jak nowa, a siedzisko nadal miękkie i wygodne.
Dokupiłam tylko materiał na dodatkowe poduszki.
Dokupiłam tylko materiał na dodatkowe poduszki.
Meble włoskie są piękne i mega stylowe. Włoskie meble do sypialni, salonu czy gabinetu z pewnością będą się wyróżniały. Zresztą wystarczy popatrzeć np. w Asmeble. Sklep internetowy z meblami włoskimi Asmeble ma ich naprawdę szeroki wybór, w konkurencyjnych cenach. A jakość? Zależy od producenta, a także od tego jak dbamy o takie meble.