Budowa hali produkcyjnej od podstaw
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: budowa hali produkcyjnej od podstaw
A czy na budowie sprawdzą się takie halogeny? Nie znam się szczerze mówiąc na oświetlaniu placu budowy, dlatego pytam:) Będę wdzięczna za pomoc:)
Firma www.matbud.com ma niezwodny systemu sterowania przewietrzaniem, który moim zdaniem jest nie zbędny w takich budowlach jak hala. Warto zajrzeć do nich na stronę, tam mają pełna ofertę
Wydaje mi się, że budowa takiej hali to duże przedsięwzięcie. Warto więc pewne rzeczy ustalić jeszcze przed jej rozpoczęciem. Pamiętajcie o małych elementach, które również będą potrzebne przy takiej budowie. Do montażu różnego typu instalacji na pewno przydadzą się Wam różne gniazdka i łączniki. Na szczęście wszystko można zakupić w internecie: https://zpradem.pl/gniazda-i-laczniki,k5071.html.
Nie zapomnijcie o załatwieniu na taka budowę toalet typu toj toj. Wiem z doświadczenia, że warto o tym pomyśleć bo kiedy ludzie wchodzą na budowę takie rzeczy musza już być. Ja takie tolaety zamawiałem od firmy z TOILET WC z Nieporętu k. Warszawy.
Hala produkcyjna nie jest wcale taka łatwa do zbudowania, na pewno też warto zainwestować już za w czasu w prowadnice linowe, coś takiego jak tutaj oferują: http://www.thk.pl/ , na każdej hali produkcyjnej takie coś jest niezbędne. Takie prowadnice też na pewno pomogą usprawnić procesy produkcyjne , dawaj znać jak prace posuwają się do przodu bo jestem ciekawy.
Słuchajcie ja mogę polecić Euro -Raf. Firma zajmuję się budową stalowych zbiorników magazynowych. Korzystałem z ich usług i mogę polecić. Zlecenie wykonane solidnie i na czas.
Zdecydowanie warto wcześniej pomyśleć o firmie która sprawdzi jakość stali na budowę. Zawsze lepiej dmuchać na zimne i być pewnym, że konstrukcja będzie solidna. U nas badaniami zajęło się poznańskie Centrum Badawczo-Rozwojowe PALAB. Solidna firma.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Jeśli będziesz poszukiwał firmy zajmującej się systemami nawilżania powietrza, sprawdź synapo.pl. Korzystałem z ich usług w ubiegłym roku i cały czas system działa efektywnie i bezawaryjnie.
Polecam współpracę z firmą Geanova. Oni kompleksowo zajmują się właśnie wywozem nieczystości. Współpraca z taką firmą w dzisiejszych czasach jest moim zdaniem podstawą. Ważne, aby to firma robiła kompleksowo, terminowo, miała fachowe zaplecze techiczne. Oni wszystko mają.
Jeżeli w hali jest wentylacja mechaniczna i klimatyzacja to jak najbardziej warto też skorzystać z usług ekolab.pl/pl/oferta/wentylacja-pomiary-i-serwis. Wykonują specjalistyczne pomiary, które mówią, jak właśnie te dwie instalacje po prostu funkcjonują. Na dłuższą metę taka usługa jest moim zdaniem po prostu mega potrzebna.
always the sun
-
yuliarotka
- Zainteresowany

W kwestii gospodarki ściekowej to też polecam kontakt z firmą Matusewicz, tu link matusewicz.pl wklejcie sobie w wyszukiwarkę. Firma zajmuje się między innymi budową przyzakładowych oczyszczalni ścieków. To w gospodarce odpadami ma zasadnicze znaczenie. Polecam zapoznać się z ofertą.
Już na samym początku trzeba określić rozmiar na bramę, jest ich obecnie dość sporo na rynku, możesz wybierać pomiędzy bramami segmentowymi, lub szybkobieżnymi, w zależności d tego, do czego będą Ci one potrzebne, oba te typy bram dostępne są w firmie http://wingdoor.pl/
Aby poprawić komunikację na hali warto wyposażyć się w system przywoławczy, który według mnie jest niezbędny w logistyce
https://www.lrspoland.pl/system-przywol ... e,210.html - system NetPage jest bardzo przydatny 
-
Bartłomiej26
- Aktywny

- Kontakt:
Budowa takiej hali wymagala będzie różnych działań - również cięcia metali. Wydaje mi się, że z takim zadaniem najlepiej może poradzić sobie taka maszyna laserowa 2d platino fiber 
Czas na zmiany!
-
romankowicki
- Zainteresowany

Ze swojej strony mogę polecić kontakt z firmą Automex System która projektuje i wykonuje między innymi linie rozlewnicze, wagi, wyposażenie, wagopaparki. Przy branży produkcyjnej takie wyposażenie należy jak najbardziej do takiego podstawowego.