Dokładnie tak jak mówisz. Nie rozumiem ludzi, którzy zaniedbują tak ważną rzecz jaką jest przegląd gazowy. To też nie jest wydatek, który musimy ponosić co tydzień, więc w ogóle za mną nie przemawia argument o oszczędności.Merfenes pisze:Warto zrobić taki przegląd. Ot tak, dla własnego bezpieczeństwa.
Mało ludzi sobie zdaje sprawę z tego jakie konsekwencje może mieć zaniedbanie pieca/junkersu czy innej instalacji gazowej w domu lub mieszkaniu. Przykładowa sytuacja – jedziesz z partnerką/partnerem na weekend w góry. W tym czasie instalacja zaczyna przepuszczać gaz. Przez te dwa dni całe mieszkanie lub dom zachodzi gazem. W takiej sytuacji wystarczy mała iskra albo inny zapłon żeby skończyło się tragedią. I co wtedy? W „najlepszym” przypadku zniszczony zostanie dorobek życia. W najgorszym – ktoś ucierpi albo umrze.
Ja nawet się nie zastanawiam i co miesiąc wzywam ekipę do przeprowadzenia przeglądu gazowego. Nie wyobrażam sobie, bym zaniedbał tak ważną rzecz. Mam swoją ulubioną firmę i jestem tak umówiony z pracownikami, że przyjeżdżają co miesiąc w podobnym terminie. Gdyby ktoś potrzebował specjalistów to polecam ZOTO, ich oferta tutaj: http://zoto-polska.pl/przeglady-gazowe/