Deweloper w Warszawie czy pod miastem?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Deweloper w Warszawie czy pod miastem?
Cześć, planuję kupić mieszkanie, najlepiej kawalerkę lub małe dwupokojowe. Trochę się boję, że ktoś mnie oszuka i zamierzam skorzystać z https://www.homescanner.pl/ Znajoma poleciła mi ten serwis. Mówi, że za niewielkie pieniądze przygotowują kompletny raport dotyczący mieszkania. Ona dostała raport z opisanym stanem prawnym, odległościami do szkół, przychodni lekarskich, sklepów, a nawet z informacją, ile zajmuje w rzeczywistości dojazd do centrum autobusem. Czekam właśnie na mój raport.
-
romankowicki
- Zainteresowany

Ze swojej strony mogę polecić osiedle Gray House w Józefosławiu (od Bud-Rim). Zakupiłem tam 102 metrowe mieszkanie. Na takim metrażu nam zależało, bo planujemy 2,3 dzieci więc będzie trzeba się gdzieś pomieścić.
Okolica fajna, dobrze skomunikowana, pełno punktów usługowych do okoła, więc dla mniej jak najbardziej trafiony zakup. W Warszawie nigdy w życiu nie byłoby mnie stać na taki zakup
A nie lepiej poświęcić samemu odrobinę czasu na przejrzenie okolicy mapy w wyszukiwarce oraz samemu sprawdzić? Co Ci z raportu, lepiej zobaczyć na własne oczy i nogi
Druga sprawa dojazdy, upewnij się, że masz czym dojechać, bo o ile np. Bemowo, Ursus czy Tarchomin mają dobrą komunikację, o tyle już pod Warszawą różne bywa...
Druga sprawa dojazdy, upewnij się, że masz czym dojechać, bo o ile np. Bemowo, Ursus czy Tarchomin mają dobrą komunikację, o tyle już pod Warszawą różne bywa...
Jeśli pracujesz w Warszawie to nie ma sensu budować się poza nią. Kupuj mieszkanie, najlepiej nowe i blisko miejsca pracy, żeby zaoszczędzić sobie drogich i męczących dojazdów. Jak sobie podsumujesz ile przez 10 lat wydasz na dojazdy z miejscowości pod Warszawą to dojdziesz do wniosku, że nowe mieszkanie, np. na Pradze jest lepszym rozwiązaniem. Zresztą właśnie na Pradze masz świetną opcję: http://stacjapraga.com/.
Zdecydowanie w mieście, wszędzie jest bliżej. Ale nie ograniczałabym się tylko do jednego rynku, lepiej zapoznać się ze wszystkimi możliwościami.Na rynku wtórnym też można znaleźć bardzo ładne nieruchomości, często świetnie ulokowane w pobliżu ważnych miejsc jak szkoła, poczta, bank czy przystanek autobusowy. Radziłabym Ci skontaktować się z agentem Eugeniuszem Jaworskim, który działa na terenie południowych dzielnic, głównie w Wilanowie - tel. 603 195 624 . Moja siostra jakiś czas temu z nim współpracowała i bardzo sobie chwaliła tego pana, doradzał jej i szczerze wskazywał wszelkie plusy i minusy danej nieruchomości, a także dzielił się swoją wiedzą Warszawiaka - dla przyjezdnych to bardzo cenna rzecz
Też tak myślę! A jeśli chodzi o Wilanów to oglądałam tam bardzo ładne mieszkania na osiedlu Oaza Wilanów, znasz je? Bardzo mi się podoba położenie osiedla, nie jest w głębi miasteczka jak pozostałe ale w pobliżu parku i pałacu oraz przystanków autobusowych.
Wybierz się na dni otwarte do Ogrodów Wilanów, są w najbliższy weekend 24 i 25 lutego 
Przejęcia mieszkania od dewelopera powinien dokonać ktoś kto sprawdzi czy wszystko jest zgodne z umową. Nas reprezentował przedstawiciel firmy http://www.per-modum.pl/ która obecnie zarządza naszą wspólnotą
Pewnie, że można to komuś zlecić... ale najpierw polecam dokładnie przeczytać. Coraz częściej podpisujemy dokumenty w ogóle ich nie czytając, a potem mamy pretensje o sprawy, które są uregulowane w dokumentach...
A wracając do temu, są tematy w mieście czy pod, a czemu nie np. na obrzeżach?
Zapraszam do dyskusji!
A wracając do temu, są tematy w mieście czy pod, a czemu nie np. na obrzeżach?
Na Włochach jest osiedle Dźwigowa Park, moim zdaniem warto zainteresować się tematem. Dzielica fajna, niezatłoczona tak bardzo, blisko sklepy i sporo zieleni, więc można też się rozerwać i odpocząć. Deweloper też nie budujący masowo, a to plus w dzisiejszych czasach.
Włochy niezła dzielnica do zamieszkania, ale to tylko moja opinia. Wracając do tematu - jak ktoś się nie może zdecydować czy w mieście czy pod, to może na granicy? Np. Ursus lub z drugiej strony Białołęka? Ursus - dzielnica, która wraca do łask, znowu zaczyna się tam dziać - np. osiedle Stacja Nowy Ursus - już mieszkają tam ludzie, nowe etapy w budowie 
My kupiliśmy mieszkanie Dom Marzeń Piekut i nie możemy nic złego powiedzieć. Zbudowali bardzo fajną inwestycję w Piasecznie, skąd wszędzie w sumie mamy blisko. Z biegiem lat chyba bardziej jednak docenia się takie mieszkanie pod dużym miastem, niż w samym jego centrum.
Warszawa jest zawalona ofertami mieszkań.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2018, 20:37 przez tasior098, łącznie zmieniany 1 raz.
Dużo się buduje, bo jest popyt. Teraz jest do wyboru do koloru, każda dzielnica ma coś do zaoferowania. Z jednej strony będzie metro na Bemowie, tramwaj w Miasteczku Wilanów. Duży wybór, różne ceny. Ale każdy moze znaleźć coś dla siebie. Czy to z wyższej półki np. Green Mokotów, czy nieco dalej od Centrum np. Young City 2.
Gdzieś widziałem, że ostatnie raporty pokazują, że ceny w Warszawie ciągle mocno rosną. I ponoć na razie nie zapowiada się, żeby miały przestać… To jest odpowiedź na pytanie z tematu. Ja kupiłem mieszkanie od Domu Marzeń Piekut w Piasecznie i cena naprawdę była rozsądna. Do tego dochodzi fajny rozkład pomieszczeń, więc wwarto. Mieszkam w samym centrum przy Jana Pawła i wygodnie dojeżdżam do Wawy.