Czy ktos byl w takiej sytuacji i czy po latach nic zlego z tego nie wyniklo?
Droga dojazdowa do mojej dzialki ma 3 udzialowcow. Ja kupujac dzialke nabywam udzial w tej drodze, ale okazuje sie, ze jeden z udzialowcow ma dlug, ktorego niby nie moze splacic, bo instytucja, ktorej dluznikiem byl jego dziadek, nie istnieje juz (Samopomoc Chlopska). Pani notariusz powiedziala mi, ze ten dlug nie dotyczy moich udzialow a udzialow tego wnuka (dziadek zmarl i wnuk przejal) i ze w przyszlosci mi to nie zagrozi.
1. Czy na pewno na moja czesc udzialow ten dlug nie wejdzie?
2. Czy jesli komornik zlicytuje te udzialy to ja i drugi udzialowiec bedziemy miec nadal prawo do korzystania z drogi?
Dlug we wspolwlasnosci drogi dojazdowej.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Dlug we wspolwlasnosci drogi dojazdowej.
Warto zapobiec sprzedaży egzekucyjnej, ale tylko z pomocą dobrej kancelarii prawniczej będzie to szybkie i skuteczne. Zerknij na https://kancelarialexa.pl/ochrona-majatku/ - maja spore uznanie i doświadczenie w skutecznej ochronie majątku
Re: Dlug we wspolwlasnosci drogi dojazdowej.
Jeśli obawiasz się, że może wisieć nad Tobą widmo egzekucji komorniczej, to warto dowiedzieć się, jak wygląda ta procedura. Przede wszystkim bardzo ważną kwestią są podstawy do wszczęcia takiego postępowania. Szczegółowo egzekucja komornicza została opisana, dlatego warto zapoznać się z artykułem, aby rozwiać swoje wątpliwości.