Czym impregnować drewno?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
kowalikdamian
- Początkujący

Re: czym impregnowac drewno ?
Co prawda ja impregnuje deskę tarasową, jednak najskuteczniejszym sposobem jest olejowanie. Dużo można przeczytać na temat drewna na drewnohurt.com.pl, również odnośnie jego imprgnacji.
-
budowlaniec88
- Początkujący

Od wielu lat świadczę usługi dźwigowe w Koninie i okolicy i zauważyłem, że spora część osób kupuje drewno zaimpregnowane prosto z tartaku. Może i to korzystniejsze rozwiązanie. Co myślicie?
BOSMAN ma świetną ofertę jeżeli chodzi właśnie o produkty impregnujące do drewna. Koniecznie zobaczcie na stronie, myślę, że każdy znajdzie to czego szuka, ja używałem spory czas temu a drewno jest nadal w świetnym stanie. Dodaję link: http://www.odadoz.pl/impregnaty-do-drewna ... sami sprawdźcie
mam nadzieje że pomogłem trochę
Świetne efektowne bejce można znaleźć na meblopol24. Ja tutaj ostatnio dużo kupuje i jeszcze się nie zawiodłem. Wysoka klasa produktów, markowe rzecz za fajne, niewygórowane pieniądze.
Polecam te farby do drewna. Ja się nie zawiodłem 
-
e-Rzecznik Vidaron
- Aktywny

- Kontakt:
Szanowni Państwo,
Do kompleksowej impregnacji drewna rekomenduję Impregnat Ochronno-Dekoracyjny – Powłokotwórczy marki Vidaron. Można go wykorzystać do impregnacji drewna wewnątrz, jak na zewnątrz pomieszczeń. Impregnat skutecznie chroni drewno przed działaniem czynników niszczących, zabezpiecza powierzchnię przed sinizną, pleśnią, grzybami oraz zabrudzeniami. W połączeniu z bezbarwnym Impregnatem Ochronnym VIDARON zapewnia pełną ochronę drewna.
Do kompleksowej impregnacji drewna rekomenduję Impregnat Ochronno-Dekoracyjny – Powłokotwórczy marki Vidaron. Można go wykorzystać do impregnacji drewna wewnątrz, jak na zewnątrz pomieszczeń. Impregnat skutecznie chroni drewno przed działaniem czynników niszczących, zabezpiecza powierzchnię przed sinizną, pleśnią, grzybami oraz zabrudzeniami. W połączeniu z bezbarwnym Impregnatem Ochronnym VIDARON zapewnia pełną ochronę drewna.
dzięki za propozycje, sami mieliśmy problem z wyborem najlepszego środka
Vidaron jest okej. Bardzo ładnie wnika w drewno i to wnika równomiernie, więc nie ma takiej sytuacji że mimo nawet tego, że się rozprowadzi gorzej z powodu braku doświadczenia to będzie nieładnie. Drewno po impregnacji nawet ciemniejszym impregnatem wygląda bardzo elegancko
Sam miałem miałem z tym zagwozdkę ostatniego czasu.
Użyłem tego środka i spełnił moje oczekiwania: Uniepal Drew Special FR - Lakier ogniochronny
Użyłem tego środka i spełnił moje oczekiwania: Uniepal Drew Special FR - Lakier ogniochronny
Jeśli chodzi o pracę z drewnem to tylko Sigma Coatings. U mnie to akurat kwestia doboru droższych materiałów przez szefa, ale sam jestem wielkim fanem drewna i nie wyobrażam sobie innej opcji - nie oszczędzajmy na tym.
Re: Czym impregnować drewno?
Witam.
Mam w planie wymiane poszycia dachowego. Dach ma 50 lat i jest pełne odeskowanie, papa, blacha aluminiowa. Firma wykonujaca powiedziała, ze jest robak ale można to na własne życzenie spryskać chemią i powinno wytrzymać. Czym zalecacie spryskać krokwie i deski ? mam możliwośc tylko od dołu, bo od góry jak zdejmą blache i pape to bedzie mało czasu na pryskanie tak mi powiedziano. Pozdrawiam
Mam w planie wymiane poszycia dachowego. Dach ma 50 lat i jest pełne odeskowanie, papa, blacha aluminiowa. Firma wykonujaca powiedziała, ze jest robak ale można to na własne życzenie spryskać chemią i powinno wytrzymać. Czym zalecacie spryskać krokwie i deski ? mam możliwośc tylko od dołu, bo od góry jak zdejmą blache i pape to bedzie mało czasu na pryskanie tak mi powiedziano. Pozdrawiam