kuchnia bez okna jakie oświetlenie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Luxury-Lighting
- Początkujący

Re: kuchnia bez okna jakie oświetlenie
Plafon sufitowy lub po prostu lampa wisząca z żarówką o większej mocy i halogeny- polecam wybrać takie rozwiązania, dobrze się sprawdzą jeżeli kuchnia nie ma okna, szeroki wybór znajdziesz na naszej stronie 
Wydaje mi się, że w przypadku ślepej kuchni bardzo dobrze sprawdzą się halogeny LED sufitowe, które skutecznie rozjaśnią przestrzeń. Też mam taką kuchnię i mogę potwierdzić, że halogeny są chyba najlepszym rozwiązaniem w takiej sytuacji 
-
Oswietlenie-led
- Początkujący

Pomysł z halogenami także jest bardzo ciekawy, pod warunkiem że sufit będzie podwieszany, dopiero wtedy będą najbardziej praktyczne.
W przypadku niepodwieszanego sufitu może się sprawdzić taki plafon LED z czujnikiem ruchu. Wydaje mi się, że w kuchni to bardzo ciekawe rozwiązanie.
panele ledowe też dobrze zdają egzamin w ciemnej kuchni. Zwłaszcza zastosowane pod szafkami i przy samej podłodze
zdecydowanie dodatkowe oświetlenie podszafkowe będzie fajnie dodatkowo doświetlać przestrzeń, ja mam w kuchni pod szafkami zamontowane listwy activejeta, które super doświetlają kuchnię.
-
Sklep Sellneo
- Początkujący

Panele ledowe to bardzo dobry pomysł, to energooszczędne rozwiązanie zastępujące standardowe rastry świetlówkowe o wymiarach 60 cm na 60 cm.żann pisze:panele ledowe też dobrze zdają egzamin w ciemnej kuchni. Zwłaszcza zastosowane pod szafkami i przy samej podłodze
-
marcinmalinka
- Aktywny

Nie ma sobie równych firma decolan, dlatego jeśli oprócz oświetlenia wybieracie panele podłogowe, warto rozważyć ich ofertę decolan.pl
-
Sklep Sellneo
- Początkujący

To już razcej nie dotyczy oświetleniamarcinmalinka pisze:Nie ma sobie równych firma decolan, dlatego jeśli oprócz oświetlenia wybieracie panele podłogowe, warto rozważyć ich ofertę decolan.pl
W każdym pomieszczeniu musi się przede wszystkim znaleźć oświetlenie ogólne. Blaty warto doświetli oprawami LED, profilami LED.
Nie wyobrażam sobie kuchni bez okna, to musi być straszne :p
Koniecznie jakieś mocne oświetlenie i kilka dodatkowych np w postaci ledów.
Koniecznie jakieś mocne oświetlenie i kilka dodatkowych np w postaci ledów.
na pewno musisz wybrać jakąś mocną lampę główną aby dawała dużo światła. A dodatkowo warto zainwestować w pasek ledowy aby sobie np doświetlić miejsca w "polu roboczym"
Wydaje mi się że własnie oświetlenie sufitowe będzie tutaj najlepszym rozwiązaniem. Szczerze mówiąc jest w czym wybierać.