Fototapeta lepsza od tapety?
-
grzesiek998
- Aktywny

Re: Fototapeta lepsza od tapety?
Może być, ale jak dla mnie to na jednej ścianie, bo jak jest na wszystkich to lekko przesadnie to wygląda.
Ogólnie uważam, że tapety i fototapety już nie są modne jak kiedyś i ściany lepiej wyglądają jeśli są pomalowane farbą albo jest na nich cegła dekoracyjna
-
adam.swobodaa
- Początkujący

Ja jestem wielkim przeciwnikiem niestety. Także nie przekona mnie paniPotulny pisze:Każdy ma prawo do swojego zdania, drogi panie Swobodo. Jeśli ty lubisz OGROMNE ptaki oraz KAKTUSY na przykład, to spoko. Sam sobie będziesz oszpecał wnętrzeadam.swobodaa pisze: Ja nie wiem o co chodzi, odkąd pamietam mam fototapete i jest piekna. Wnetrze od razu wyglada przepieknie z takim ogromnym zdjeciem ptaka, albo rośliny. Nie słuchajcie Potulnego
Mam wrażenie, że fototapetę zdecydowanie łatwiej się przykleja do ściany i jakość wydruku też jest zdecydowanie lepsza.
A może warto pomyśleć nad rozwiązaniem w postaci fototapety na ścianach zamiast tradycyjnej farby ? Moja siostra kupiła jakiś czas temu taką tapetę i muszę przyznać, że efekt jest powalający. Nie dość , że wykonana jest z ekologicznych materiałów, a więc będzie bezpieczna dla dziecka to jeszcze wizualnie bardzo powiększyła pomieszczenie. Moim zdaniem pomysł warto przemyślenia.
Jeżeli już to moim zdaniem lepszą opcją jest fototapeta z racji tego, że możesz wybrać szablon jaki tylko chcesz i dopasować do stylu jaki panuje w domu, mieszkaniu. Inną, jeszcze ciekawszą alternatywą jest mech dekoracyjny, co o tym sądzicie?
Wydaje mi się że tapety lepiej jednak wyglądają i łatwiej się je przykleja. zresztą to rzecz gustu. Geometryczne tapety ciekawie na ścianach wyglądają. w sypialni siostra ma taką w trójkąty delikatne
Nazwijcie mnie tradycjonalistką, ale ja jednak wybieramy tapety. Fototapety szybko blakną i już po roku wyglądają nieciekawie. Tapeta oczywiście też ma swoje minusy, ale jednak lepiej wytrzymuje próbę czasu.
Zależy jaki efekt chce się osiągnąć. MI się nie podobają fototapety.
U Nas super sprawdza się fototapeta zwłaszcza, że mam na niej zdjęcia moich dzieciaków.
____
https://prima-med.info/
Centrum Medyczno - Diagnostyczne Prima-Med
ul. Cieszyńska 16 30-015 Kraków
NIP: 9451461357
REGON: 350524730
tel. +48 12 347 84 00
mail: rejestracja@prima-med.info
____
https://prima-med.info/
Centrum Medyczno - Diagnostyczne Prima-Med
ul. Cieszyńska 16 30-015 Kraków
NIP: 9451461357
REGON: 350524730
tel. +48 12 347 84 00
mail: rejestracja@prima-med.info
Tapeta to przeżytek, były modne 30 lat temu a nie teraz :p
W ogóle trochę nie jestem przekonany do tego, aby montować tapety. Jak ktoś ma na przykład mamy w domu dzieci, nie jest to dobre rozwiązanie. Wchodząc na stronę domzcegly.pl można zaczerpnąć sporo inspiracji na temat aranżacji wnętrz i nie tylko
-
klaussspol
- Aktywny

Moim zdaniem to oczywiste, że fototapety są lepsze. Sami sprawdźcie sobie na przykład ofertę tego sklepu http://www.fototapety24.net/ i porównajcie ją ze zwykłymi tapetami. Moim zdaniem nie ma w ogóle porównania i o wiele ciekawszą aranżację można stworzyć dzięki fototapetom!
-
dominikus_21
- Początkujący

Ja również polecam fototapety. Obecne fototapety są niesamowite. Nadają niepowtarzalny wygląd pomieszczeniu. Ja polecam sklep http://www.eko-wallpaper.pl. Kożystają z bazy zdjęć dostępnych na fotoli. Drukują na wymiar, bez widocznych pikseli, szybko, tanio i bez problemu i do każdego zamówienia dostaje się gratisy w postaci kleju, nożyka i instrukcji. Posiadają w bardzo dobrej cenie Flizeline, która nadaje się do kuchni i łazienek. Naprawdę polecam. Ja i kilku moich znajomych zamówiło u nich i jesteśmy bardzo zadowoleni. Sklep polecamy każdemu co szuka pięknej fototapety w przystępnej cenie.
Zgadza się. Jest masa sposobów na to, żeby ciekawie ozdobić ścianę, a nie pchać się w tapetę, która za chwilę będzie passee.Angelal22 pisze:Tapeta to przeżytek, były modne 30 lat temu a nie teraz :p