Mieszkanie , dom czy apartament?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Mieszkanie , dom czy apartament?
Zależy od potrzeb, każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy. Ja postawiłabym na mieszkanie, bo wiem, że z domem jest więcej pracy. Więcej sprzątania, więcej obowiązków.
Nie rozumiem, pisałem gdzieś, że za darmo?
Pamiętaj o sąsiadach za ścianą i brakiem miejsca na samochód. Moim zdaniem lepiej mieszkać w domu, bo jest ten komfort i niezależność.biszka pisze:Zależy od potrzeb, każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy. Ja postawiłabym na mieszkanie, bo wiem, że z domem jest więcej pracy. Więcej sprzątania, więcej obowiązków.
Silver Service - usługi sprzątające
-
Grzegorz_Nowak
- Początkujący

Według mnie to zdecydowanie mieszkanie w centrum miasta, to jest najlepsze wyjście. Przerabiałem wiele tematów ale znalazłem ciekawe mieszkanie na sprzedaż Rzeszów w http://www.karpatia.net.pl/ i postanowiłem je kupić. Jak na razie jestem w pełni zadowolony z mieszkania w mieście! 
Ciężko coś doradzić, w tym przypadku dużo zależy od naszych potrzeb i możliwości. Ja osobiście stawiałbym na dom.
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej dom, może i więcej pracy ale przynajmniej ma się spokój w swoich własnych czterech ścianach. Nie trzeba się użerać z sąsiadami 
DOM! Tylko i wyłącznie 
-
Albercik23
- Zainteresowany

Grzegorz Nowak, jeśli chodzi o mieszkania od dewelopera w Rzeszowie, to ze swojej strony mogę Ci polecić http://www.bulwarypark.pl/ - bardzo fajne miejsce do mieszkania moim zdaniem, osiedle wygląda naprawdę przepięknie.
Dom to większy obowiązek - koszenie, bieżące naprawy, czyszczenie rynien itp. W bloku płaci się czynsz i nic więcej nie interesuje
Ja bym wybrał dom
Ale to tylko mój gust 
Chyba dom jest najlepszą opcją 
Dom to podstawa
kawałek własnej ziemi poza miastem 
- KarolKaczmarczyk
- Zainteresowany

Gdybym miał możliwości, to dom parterowy z dużym kawałkiem zmieni..
Ja przez pewien czas też byłem przekonany, że dom, to najlepsza inwestycja, jednak, kiedy przemyśleliśmy jak wyglądają u nas kwestie związane z wolnym czasem i ile taki dom wymaga prac, napraw , dbania o porządek itd, to jednak okazało się, że mieszkanie będzie dużo lepszym rozwiązaniem na ten moment. Szczególnie, że teraz w większych miastach, chociażby w Krakowie powstają naprawdę ciekawe osiedla, jak to http://apartamentywielicka.pl/ , gdzie możemy kupić nowe apartamenty, w bardzo wysokim standardzie, ale do tego w super okolicy, spokojnej, zielonej, idealnej na spacery.
Osobiście kupiłam niedawno mieszkanie od PCG Wrocław . Myśle,że dla studentów, którzy cenią sobie dobre lokalizacje to mieszkania będą najlepszą alternatywą