Kontrola budowlańców alko-testerem?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: kontrola budowlańców alko-testerem?
znajomy w pracy codziennie rano przed wyjazdem z bazy firmy musi dmuchnąć w alkomat. Z tego co mi mówił to szef kupił im alkohita z takim lejkiem aby nie musiał ustników kupować.
Jak się ten lejek sprawdza w praktyce? Myślałem nad zakupem alkomatu i widziałem te z opcją lejka, ale jeszcze w coś takiego nie dmuchałem. Oczywiście mam na myśli urządzenie, które będzie używane także po imprezach przez gości, czyli pomiar musi być szybki i precyzyjny. Bo gdybym tylko ja używał, to lejek mógłbby być zbędny.
-
Nephalim123
- Aktywny

Nie wiem, ale u znajomego ostatnio ekipa robiła chodnik przed domem. Chciał im za to połóweczkę na zachętę oczywiście w formie dodatku, ale oni, że nie mogą. Szef dobrze płaci ale wymaga dyscypliny, a za te pieniądze co dostają to oni nigdzie roboty nie znajdą.
lejek sprawdza się bardzo dobrze bo nie trzeba wymieniać ustnika.
Dmucha się jakbyś chciał zdmuchnąć świeczkę. Nie trzeba wkładać do ust.
Dmucha się jakbyś chciał zdmuchnąć świeczkę. Nie trzeba wkładać do ust.
A to w sumie sprytne i też zastanawiałem się jak w to się dmucha. Dzięki. Który model najlepiej kupić?
wybór jest duży. Test w magazynie MOTOR wygrał Alkohit X60.
Widziałam ten test, alkomat fajny rzeczywiście. Team from też go mają: https://www.youtube.com/watch?v=7Ji9zQMi84I
ich to trzeba trzymać krótko bo bez przerwy chodzą nabrzdąkoleni i jeszcze sobie albo komuś zrobią krzywdę.
W sumie fakt, że dla gościa fajna wymówka, żeby ktoś za niego prowadził.
Choć tu widziałem, że używał zwykłego ustnika. Mogli nie brać piwa do samochodu, bo na ich przykładzie, to znacznie wydłuża podróż
Choć tu widziałem, że używał zwykłego ustnika. Mogli nie brać piwa do samochodu, bo na ich przykładzie, to znacznie wydłuża podróż
żarty żartami ale na budowie trzeźwość to podstawa.
Potrzebna sprawa, bardzo potrzebna!!!
prawda? Ja pracowałam kiedyś w deweloperce i wiem, co potrafią wyczyniać pracownicy budowlani pod wpływem i jakie to ciągnie za sobą konsekwencje.
Pomysł jak najbardziej popieram. Tylko trzeba zainwestować w dobry alkomat - http://www.invesall.pl/jaki-alkomat-wyb ... alkomatow/. Te najtańsze można w bardzo prosty sposób oszukać, a tego przecież należy unikać. Dlatego warto wydać więcej na dobry alkomat.
Taka kontrola na budowie na pewno się przyda, w końcu pijany budowlaniec może stwarzać duże zagrożenie dla siebie i innych. Szukając alkomatu, najlepiej zorientować się, na co zwracać uwagę: http://abcporady.pl/alkomaty-jak-wybrac ... a-alkomat/, bo to dość istotne, jeżeli szuka się dobrego sprzętu i ma jakieś konkretne ustalenia.
No nie ma co liczyć, że najtańszym alkomatem zbada się 10-20 osób na raz, to zajmie pół dnia. Za dobry alkomat trzeba zapłacić. Do szybkich testów wielu osób idealny będzie alkohit x100 lub troche tańszy x60, oba z lejkiem, więc pomiary idą taśmowo