Jakie płytki na taras?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jakie płytki na taras?
Przy kładzeniu podłogi skorzystaliśmy z usług zaufanej firmy, która istnieje na rynku od wielu lat. Podłoga drewniana wysokiej jakości na pewno będzie nam służyła jeszcze przez wiele lat.
Może cie troche zbije z tropu, ale dlaczego akurat płytki, może jakiś parkiet czy coś w tym stylu, ja sam mam parkiet od firmy Antique Parquets - Parkiety Hajnówka i przyznam że sprawuje się to dość fajnie dlatego moge polecić. 
-
PanelePodlogi
- Początkujący

Mimo wszystko tutaj także uważam, że na taras płytki lub drewno kompozytowe to najlepsze opcje, pytanie która z nich bardziej Ci się podoba i jak chcesz mieć wykończony taras.
Powiem Tobie, że ostatnio znalazłem kilka fajnych rozwiązan w Obi https://www.obi.pl/budowac/budowa-ogrodu/c/336
I jak patrze na ceny gdzie indziej to fakt maja najtaniej.
I jak patrze na ceny gdzie indziej to fakt maja najtaniej.
Ja mam, oczywiście jeszcze niezałożone, ale cóż... płytki gresowe drewnopodobne w takim szaro beżowym kolorze. Nie wiem wprawdzie jak zaprezentują się one na balkonach, ale w sklepie wyglądały super. Liczę na to, że po ich położeniu nie zmienię zdania i że oprócz tego, że będą ładne, to będą też choć odrobinę praktyczne
)
A może płytki gresowe? Podobno są ostatnio modne. Co powiesz na taki wzór?
Jesli chodzi o płytki tarasowe to proponowaabym zastanowić się nad tym czy płytki są przeznaczone do warunków zewnętrznych. Aktualne zimy nie są tak mroźne jak w poprzednich latach, jednak i tak zdarzają się duże przymrozki. Dobrze jest wybrać coś co jest w stanie przetrwać minusowe temperatury.
Polecam plytki gresowe. Gres jest wytrzymały, jednocześnie wygląda bardzo nowocześnie oraz elegancko.
W sklepach stacjonarnych bywa czesto ograniczony wybór, jeśli będziecie szukali oryginalnych wzorów płytek tarasowych, polecam zerknać sobie do sklepu Banyo.
Polecam plytki gresowe. Gres jest wytrzymały, jednocześnie wygląda bardzo nowocześnie oraz elegancko.
W sklepach stacjonarnych bywa czesto ograniczony wybór, jeśli będziecie szukali oryginalnych wzorów płytek tarasowych, polecam zerknać sobie do sklepu Banyo.
Super są płytki klinkierowe. Ponadczasowy, praktyczny materiał. Pasuje do wszystkiego. Jak się go położy odpowiednio to ma ekstra potencjał. King Klinker ma piękne płytki
tak. King Klinker jest na rynku już dość długo, więc materiał odpowiedni. Klinkier na tarasie to rozwiązanie na lata
-
budujenowydom1
- Początkujący

Na taras najlepsze są płytki granitowe, sam mam i polecam:)
-
budujenowydom1
- Początkujący

Płytki, które mogę polecić to te od firmy TopSet
granitowe posadzki kamienne pięknie się prezentują, dodatkowo jakość i cena
granitowe posadzki kamienne pięknie się prezentują, dodatkowo jakość i cena