Likwidacja Kretów
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Likwidacja Kretów
Krety bywają bardzo uciążliwe. Często pojawiają się w przypadku gruntu nie były niedostatecznie wykarczowane korzenie - one gniją i są pożywką dla robactwa które z kolei jest pokarmem kreta. Najlepiej dobrze oczyścić ziemię przed założeniem ogrodu no i siatka jest raczej niezbędna chyba że jest kamienisty grunt pod albo warstwa gruzu
U nas sprawdziły się dekoracyjne puszki, dzwoniące. Wyglądają naprawdę fajnie. Od dłuższego czasu nie mam problemu z kretami. Ale słyszałam o specjalnych dzwonkach itp.
Wiesz co bardzo fachowa firma od tego typu http://abaddd.pl/ , także napisz do nich odnośnie kretowiska myślę że znajdą na Twój problem rozwiązanie, zdecydowanie bardzo miła obsługa więc kontaktuj się śmiało.
-
Nephalim123
- Aktywny

Krety to nawet mile zwierzątka i nie bytują tam gdzie nie ma nic do jedzenia. Więc prawdopodobnie masz jakieś pędraki w glebie. Braknie im jedzonka to same się wyniosą.
-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

Może lepiej je tylko przegonić odstraszaczem?
Deratyzacja wrocław
Obecnie jest dużo sposobów na likwidację kretów, ale jak problem jest duży, to warto zdecydować się na wsparcie fachowców. Wiem, że firma gzddd zajmuje się deratyzacją, działają w południowej i centralnej Polsce. Doświadczenie mają duże, także jakby ktoś był zainteresowany, to warto się do nich odezwać.
-
Masertiger
- Aktywny

Firma Efekt DDD z Andrychowa likwidowała u mnie szczury. Trochę to trwało ze względu na wielkość powierzchni, były to hale i magazyny. Deratyzacja się udała. Mają sprzęt i sprawdzone działania. Wcześniej tępiłem je na własną rękę, ale to było nieskuteczne, dopiero profesjonalna firma DDD zrobiła mi deratyzację. W Małopolsce i na Śląsku działają. Robią kompleksowe usługi DDD. Dobrzy fachowcy, szybko przyjeżdżają, dysponują środkami nie zagrażającymi naturze i wszytko robią dyskretnie.
Trzeba być zupełnym jeleniem i abnegatem, żeby na krety w ogrodzie wzywać firmy deratyzacyjne. Ubóstwiam takich "fachowców" od ddd i do d
AS
Ja miałam do tej pory odstraszacz kretów ogrodowy stad i byłam zadowolona. W tym roku obawiam się jednak, ze to może być mało, bo mam zmasowany atak kretów - przeglądałam różne ogrodowe sklepy internetowe szukając jakiś dobry środek na krety ale nie bardzo mam pomysł co kupić. Może polecicie mi coś?
To jest moje odwieczne pytanie - co na krety i nornice
trutki na nornice najlepsze kupuje parząc po opiniach, a na krety sa super repelenty.
-
anastazjam
- Początkujący

Z kretami nie ma żartów. Warto wezwać firmę, która się w tym specjalizuje. Jeżeli jesteś z województwa dolnośląskiego, to polecam usługę deratyzacja. Polecam na PW prawdzoną firmę którą się tym zajmie 
-
Ogarnij Ogród
- Początkujący

Przede wszystkim kredy to bardzo pożyteczne, żywe stworzenia. Jeśli się pojawiają na naszym trawniku to prawdopodobnie jest w nim po prostu dużo wszelakiej maści żyjątek, np. pędraków. Można spróbować od tej strony, czyli pozbywając się nicieni, pędraków - są do tego odpowiednie środki. Jeśli jesteśmy na etapie projektowania ogrodu można także założyć siatkę podziemną, aby kret się do nas nie przedostał. Są także odpowiednie preparaty, które zapachem odstraszą krety. Sposobów jest wiele, trzeba próbować.