Zabawki dla dzieci
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: zabawki dla dzieci
Sklepów jest od diabła do wyboru do koloru, idealny nie istnieje 
Ja kupuję głównie na internecie
Pomyśl o jakichś zabawkach edukacyjnych które rozwijają umysł dziecka już od samego początku.
Jeśli Wasze dzieci interesują się np. zwierzętami czy dinozaurami, to możecie kupić im figurki Schleich. Są także postacie rycerzy i elfów, jeśli dziecko fascynuje się światem fantastyki. Są znakomicie wykonane, z dbałością o każdy detal. To gwarancja wielu godzin zabawy!
-
ogrodniczka31
- Aktywny

Mnie ostatnio zainteresowała integracja sensoryczna. Jeśli o tym nie słyszeliście, warto doczytać w sieci.
No i w związku z tym szukam przede wszystkim takich rozwijających zabawek. Tu całkiem niezły wybór w mojebambino. Znacie jeszcze jakieś sprawdzone sklepy z podobną ofertą?
No i w związku z tym szukam przede wszystkim takich rozwijających zabawek. Tu całkiem niezły wybór w mojebambino. Znacie jeszcze jakieś sprawdzone sklepy z podobną ofertą?
-
bialakawka2
- Początkujący

ja zabawki dostaję od znajomych;)
-
Ewelinkamalinka
- Początkujący

W internecie jest sporo aukcji na których można zamówić różnego rodzaju zabawki edukacyjne. Ważne żeby dobrać je do wieku dziecka, bo niektórzy nie zwracają oznaczeń dotyczących lat i potem są rozczarowania.
Moje dzieci bardzo lubią swój stolik mamut który był chyba najlepszym zakupem dla nich. Córeczka z synkiem uwielbiają przy nim siedzieć, razem rysować i się bawić. Jest z dobrego sklepu i wykonany bardzo wysokiej jakości.
Ja szukam czegoś dla swojej córeczki, miłośniczki różowego i wszystkich lalek. Macie jakieś propozycje? Sam znalazłem coś takiego jak lalaloopsy. Ale nie jestem do końca przekonany, czy będzie to dobry prezent. Macie też dziewczynki w domu? Co możecie mi fajnego polecić, a może to będzie strzałem w 10. Potrzebuję takich informacji na już.
-
MarekArnal
- Zainteresowany

Nietypowa propozycja, zabawka w postaci łóżka, np. w kształcie wozu strażackiego. Takie rozwiązanie to rewelacyjna zabawka dla chłopaka oraz wygodne spanie w jednym 

-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

Szukam jakiegoś nietypowego prezentu dla niemowlaka, chciałbym poprosić o radę w tej kwestii. Nie wiem czy skupić się na zabawce, czy elemencie wyprawki dla dziecka, co sądzicie? Przeglądam poradniki w internecie na ten temat, akuratnie jestem w trakcie czytania i próbuje wybrać coś odpowiedniego, mam nadzieje, że uda się trafić.
-
Adamila021
- Aktywny

U mnie to najgorzej jest jeżeli wybieramy się na długą wycieczkę samochodową. Liczenie czerwonych aut na długo nie starcza i dzieci się nudzą
Znalazłam już parę pomysłu na zabawy w podróży musimy je wypróbować w majówkę. Wybieramy się przez pół Polski autem więc na pewno dużo czasu na to będzie ;D
Dzieciaki uwielbiają zabawki związane z popularnymi bajkami, dlatego dobrym pomysłem są np. strażak sam. Maluchy kochają planszówki, a to coś innego niż tradycyjny i mocno już oklepany chińczyk. Uważam, ze to dobry pomysł na prezent urodzinowy lub na inną okazję.
Moje dziecko jest za małe na drewniane zabawki, jak na razie to takimi silikonowymi klockami sie bawi - Nimi sobie na pewno krzywdy nie zrobi, bo są lekkie. W ofercie tego sklepu z zabawkami znajdziecie każdy rodzaj zabawki dla waszej pociechy 
Dla mnie zawsze wybieranie zabawki dla dzieci to jakiś koszmar... Wszystkie wyglądają podobnie i już nieraz zdarzyło mi się, że obdarowywany miał już taką maskotkę :/ Mój problem się rozwiązał jak siostra podpowiedziała mi, żebym po prostu zaczął kupować spersonalizowane zabawki
No i od tej pory zabawki zamawiam na mygiftdna. Taka maskotka z imieniem jest o wiele ciekawsza niż zwykła