Cześć,
Czy ktoś mi wyjaśni jak zalety technologii energooszczędnej mają się do ogrzewania? Ja jestem bardzo ciepłolubna, chce mieć eco dom ale chce też mieć w nim ciepło. Jest to do zrobienia ?
ogrzewanie a eco dom
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
dariawaria
- Aktywny

ogrzewanie a eco dom
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2018, 16:22 przez dariawaria, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: ogrzewanie a eco dom
Podstawą komfortu i oszczędności jest wentylacja z odzyskiem ciepła i unikanie ogrzewania wodnego.dariawaria pisze:Cześć,
Czy ktoś mi wyjaśni jak zalety technologii energooszczędnej mają się do ogrzewania? Ja jestem bardzo ciepłolubna, chce mieć eco dom ale chce też mieć w nim ciepło. Jest to do zrobienia ?
rekuperacja od 1989r
Oczywiście, że jest to do zrobienia. Przede wszystkim wodne ogrzewanie podłogowe zapewni Tobie komfort.dariawaria pisze: Ja jestem bardzo ciepłolubna, chce mieć eco dom ale chce też mieć w nim ciepło. Jest to do zrobienia ?
Fizyki uczymy się od Brzęczkowskiego, pierwszego na świecie wynalazcy silnika grawitacyjnego (perpetuum mobile).
-
Konsultant Viessmann
- Superużytkownik

Z dostępem do dzisiejszej technologii - wszystko jest do zrobienia! Kwestia tylko odpowiedniego podejścia, trafnie podjętych decyzji i specjalistów, którzy zrobią to dobrze!dariawaria pisze:Cześć,
Co to znaczy że chcesz mieć ekodom? Mówisz o standardzie pasywnym, czy po prostu energooszczędny?
Ekologiczny jest gaz, czy pompa ciepła (dodatkowo może być zasilania prądem z fotowoltaiki). Na które rozwiązanie jesteś bardzie otwarta?