Maszynka do rozprowadzania kleju - czy ktos slyszal?

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

pio_n
Początkujący
Początkujący

Maszynka do rozprowadzania kleju - czy ktos slyszal?

Post autor: pio_n »

Witam panstwa.

Widzialem cos takiego za granica w telewizji...Budynek byl stawiany z porothermu i rozprowadzano klej na spoine pozioma przy pomocy tego urzadzenia. Wygladalo to jak urzadzenie do malowania pasow na jezdni tyle ze mniejsze o szerokosci pustaka. Byla tam raczka za ktora sie to ciagnelo i jakis system rolek, na gorze podajnik w ksztalcie splaszczonego lejka.

Efekt byl taki ze w kilka sekund powstawala kilkumetrowa spoina o gruboski ok.3mm, o szerokosci pustaka. Wygladalo to naprawde imponujaco.

Bardzo mi zalezy zeby takie cudo kupic. Moze ktos zna nazwe "tego" i wie skad to mozna zamowic?

Pozdrawiam

Piotr
Piotr

mariofranko
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mariofranko »

witam
moze spróbuj na jakichs niemieckich stronach porotermu lub silki ,poszukac tej maszynki do rozkladania kleju,ja widzialem jak w ten sam sposób niemcy ukladali silikatowe bloki 100x50 cm tez na klej dzwig gumowy mlotek i sciana powstawala doslownie w kilka godzin ,ale pierwszą warstwe kladli caly dzien :lol:

pio_n
Początkujący
Początkujący

Post autor: pio_n »

mariofranko pisze:witam
moze spróbuj na jakichs niemieckich stronach porotermu lub silki ,poszukac tej maszynki do rozkladania kleju,ja widzialem jak w ten sam sposób niemcy ukladali silikatowe bloki 100x50 cm tez na klej dzwig gumowy mlotek i sciana powstawala doslownie w kilka godzin ,ale pierwszą warstwe kladli caly dzien :lol:
Witam,

W koncu to znalazlem na angielskich stronach. Wyglada to tak:

fbt.ie/tools.html

Problem jest jednak tego typu, ze prawdopodobnie mozna tego uzyc tylko do pustakow szlifowanych (nie wiem dokladnie jaka jest roznica miedzy nimi a zwyklymi) przy uzyciu specjalnego kleju a nie typowej zaprawy do porothermu TM. Przy tej musi byc warstwa okolo 12mm. Ten walek rozklada na 2-3mm. Wiec prawdopodobnie temat umarl smiercia naturalna.

Jezeli ktos ma wiecej informacji na ten temat lub mogl by cos doradzic, to poprosze.

Piotr

lagunaiii
Początkujący
Początkujący

Re: Maszynka do rozprowadzania kleju - czy ktos slyszal?

Post autor: lagunaiii »

Jest to rewelacyjne rozwiązanie sam tym budowałem czyli na porothermie profi i w dodatku jest do tego porothermu zaprawa grattis a maszynke moge taniej odsprzedać tel. 506195678

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”