Budowa czy kupno?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
kukusia142
- Aktywny

- Kontakt:
Re: Budowa czy kupno?
Ja jednak postawiłabym na budowę domu. Projektów jest co prawda wiele ale tu chodzi głównie o jakość wykonania. Mój dom wybudowałam z pomocą wpw invest, a dokładnie montowali konstrukcje szkieletową i robili przy dachu. Wszystko poszło szybko i nie zapłaciłam dużo. Wyrobili się przed świętami a nam zależało na czasie więc jesteśmy zadowoleni z mężem. Warto przyjrzeć się ich ofercie WPW Invest.
-
robertkrajcarz
- Zaawansowany

Jak na razie złego słowa nie mogę powiedzieć na temat obsługi biura Osiedle Zielone. Mamy swojego administratora który organizuje każdy temat, od drobnych napraw, po większe remonty, analizuje umowy z dostawcami mediów, ciepła, czy choćby banków i ubezpieczalni. Krótko mówiąć – dużo bardziej ekonimiczne podejście do naszej wspólnej wspolnotowej kasy niż to było wcześniej.
Oczywiście, że kupno. Ja bym się nawet tutaj zbytnio nie zastanawiał. Po prostu zobacz sobie na stronie osiedlepiastowskie.pl jakie tam masz obecnie fajne oferty jeśli chodzi o mieszkania w Opolu. Warto skorzystać.
Ja włąsnei zajmuje sie deweloperką, teraz zakładam swoją firmę 
-
kasialukasik
- Początkujący

Zdeydownaie budowa, gdyby to nie było oplacalne to nie bylboy tylu deweloperow, wiadomo stres z budowa jest ogormny, ale rok w ekstremalnych warunkach i pozniej spokoj, na pewno się to oplaca!
Też jestem zdania, ze lepszą opcją jest budowa bo przynajmniej wiesz jakie materiały zostaną użyte i możesz wybrać swój projekt. jeżeli zainteresują Cię domy z bali to polecam zerknąć do nas 
Moim zdaniem wszystko zależy od funduszów jakie możesz przeznaczyć na dom. Wiadomo, że dom zbudowany jest tańszy od budowy nowego. Trzeba wsiąść pod uwagę cenę działki, materiałów budowlanych i ekip. Oczywiście budując dom możesz go dowolnie zaprojektować, natomiast w gotowym projekcie nic już nie zmienisz, możesz taki dom tylko po swojemu urządzić.
Akurat parę lat temu sprzedawałem dom, ponieważ przeprowadzałem się do miasta. Przy sprzedaży pomogło mi biuro nieruchomości ABA. Dzięki ich pomocy udało mi się sprzedać dom szybko i za korzystną cenę.
Akurat parę lat temu sprzedawałem dom, ponieważ przeprowadzałem się do miasta. Przy sprzedaży pomogło mi biuro nieruchomości ABA. Dzięki ich pomocy udało mi się sprzedać dom szybko i za korzystną cenę.
Budowa domu to bardzo duże przedsięwzięcie. Warto wtedy pomyśleć o profesjonalnych firmach zajmujących się tym.
-
Johnny.Kage
- Początkujący

Ja się zastanawiałem o kupnie domu, ale ostatnio pojawił się temat pracowni architektonicznej i zaprojektowania własnego domu, co bardzo mnie zaintrygowało. Na stronie mgprojekt ten temat jest bardziej rozwinięty.. Tak z własnego doświadczenia, co waszym zdaniem może się bardziej opłacić? Temat własnego projektu wydaje się ciekawy, ale z całą pewnością do tanich nie należy. Korzystał ktoś z usług pracowni architektonicznej?
U nas decyzja padła na budowę, choć mieliśmy swoje obawy związane z dużym nakładem pracy i czasu. Z firmą Espiro Property, która odpowiadała za kompleksową budowę naszego domu, była to jednak przysłowiowa "bułka z masłem". Nie spodziewaliśmy się, że tak to może wyglądać, a jednak
Firma godna polecenia - eksperci w swojej branży, współpraca z nimi to komfort i przyjemność dla inwestora.