Pościel dziecięca - jaka najlepsza?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Pościel dziecięca - jaka najlepsza?
śliczna ta pościel 
Przecudna jest ta pościel! Ja bym popatrzała tylko, czy jest w 100% z bawełny.
-
falkiewiczka
- Początkujący

ja zamawaiałam bawełnianą pościel dla córki tutaj http://materacyk.pl/. Miękka, pikowana, można prać w pralce a więc i dla alergików
Oczywiście, że najlepsza jest bawełniana. Ja jak mam już kupic pościel czy to dla córki czy dla nas to tylko w jagodowymkocie, mają duży wybór i naprawdę świetną jakość. Jeszcze mi się nie zdarzyło aby po praniu kolory wyblakły czy coś w tym stylu.
iza72
Sądzę, że najlepiej zwrócić uwagę na materiał, cara reszta to już kwestia upodobań
-
Kasperek90
- Początkujący

Chyba naturalna, ewentualnie jakaś antyalergiczna. Chyba dobrze, żeby zbierała jak najmniej kurzu i roztoczy 
Warto też zastanowić się nad wyborem materaca do łóżka dziecka. Materac, tak jak pościel może być antyalergiczny, czyli posiadać pokrowiec, który odpycha kurz i roztocza oraz mieć odpinany materac nawierzchniowy, który w całości można wyprać w pralce, dzięki czemu materac łatwo utrzymać w higienicznej czystości.
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Nie polecam pościeli dla dziecka wykonanej z syntetycznych materiałów. Taka pościel nie jest ani wygodna ani zbyt zdrowa, ponieważ ciało pod nią nie oddycha. Najlepsze materiały to kora oraz bawełna satynowa. Polecam szczególnie ten drugi ponieważ jest miły w dotyku i dzieciaczkowi będzie się pod nim na pewno wygodnie spało.
W sklepie w dobrej cenie można kupić piękne komplety z króliczkami

W sklepie w dobrej cenie można kupić piękne komplety z króliczkami

Troszkę ciężko odpowiedzieć jaka najlepsza bo z dziećmi to też jest różnie. My przez 3 dzieci przerabialiśmy głównie pościel bawełnianą, ale taką z top bawełny. Druga opcja, która u nas się sprawdziła jeśli chodzi o pościel dla dzieci to bambus - dość egzotyczna sprawa, ale dostępna w Polsce bez większego problemu chociażby tutaj - https://zaira.pl/pl/c/Posciel-dla-dzieci/9 szczególnie mogę ją polecić osobą, których dzieciaki mają problemy alergiczne, naprawdę idzie zauważyć różnice.
pościel musi mieć stonowane kolory o charakterze uspokajającym żeby dziecku łatwiej było zasnać
-
Dorota.dorota
- Początkujący

Najlepsza będzie chyba posciel bawelniana. Ja dla swojego dziecka kupuję pościel z kory z Bielawy.
My mamy pościel z bawełny też właśnie z kory …ale dzieciaki czasem wypatrzą coś w sklepie nie koniecznie bawełnianego z jakimś super bohaterem i trzeba im to kupić .
Zależy dla kogo. Jeśli chodzi o najmłodszych, ja akurat ze swojej strony mogę polecić pościel dla niemowląt do łóżeczka . Mają spory wybór i rozsądne ceny. Pościel jest naprawdę dobrej jakości, szyte z dokładnością i starannością. Idealnie sprawdzą się w przypadku alergików. Taka pościel dla niemowląt do łóżeczka to także super pomysł na prezent, na pewno się przyda.
U nas mały alergika więc pościel musiała być zdatna do prania w pralce, zamawiałam u nich http://materacyk.pl ,mają bardzo dobrej jakości bawełnianą pościel ale i rewelacyjne antyalergiczne materace w ofercie . Jest w czym wybierać , zdrowe, bezpieczne, nawet posiada firma pozytywną opinię instytutu matki i dziecka
-
martakurek0
- Zainteresowany

U nas wszystkie pościele, to bawełna albo bawełna z flanelą. Są genialne, przyjemne w dotyku, mięciutkie. Piorę je tylko w płynach do prania albo kapsułkach do prania. Od pewnego czasu korzystam tylko z produktów surf, bo dopierają najlepiej, a przy tym nie niszczą mi tkanin. Po praniu pościel jest nadal miękka, a do tego cudownie pachnie. Dla mojej córki najważniejsze, żeby byli ulubieni bohaterowie, do tego pachnie pięknie - i jej więcej do szczęścia nie potrzeba