Wyposażenie gastronomii
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Wyposażenie gastronomii
Gdzie kupię jakieś dobre sprzęty do kebab-baru. Piece, jakieś pojemniki itd Dajcie jakieś namiary na dobry i tani sklep
Re: Wyposażenie gastronomii
Jedynie co mi teraz na myśl przychodzi to mmgastro ciocia pamiętam kilka mce temu kupowała piec do pizzy właśnie z tego sklepu online także możesz zerknąć na niego. Ceny maja nawet całkiem całkiem i jakość również
fiftusiek dostaje kasę za to że poleca inne firmy w tym mmgastro.pl
Ja bym nie brał na poważnie tej "dobrej rady".
Zobacz sobie w jej profilu jakie pisala posty. Ciągle coś poleca.
No, no. Że też chciało Ci się rejestrować, by napisać jeden post. No chyba, że to jakaś straszliwa zemsta na fiftuśku. Poza tym nie masz pojęcia, o czym piszesz. Podpowiem tylko, że nie chodzi o przekonanie kogokolwiek "dobrą radą"Zenzmyler pisze:fiftusiek dostaje kasę za to że poleca inne firmy w tym mmgastro.pl
Co do wyposażenia lokali gastronomicznych, w tym planowanej "kebabowni", znajdziesz takowe na agusto.pl. Mają wszystko, w dobrej cenie i jakości na dodatek
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2018, 0:22 przez Anna87, łącznie zmieniany 1 raz.
Piszesz o kebabie, ale myślę, że rozważałeś też sprzedaż pizzy. W takiej sytuacji z pewnością wypadałoby zainwestować w solidne piece do pizzy, które pozwoliłyby przygotowywać pizzę najwyższej klasy. Od pieca bardzo wiele zależy, jednak wypadałoby też mieć w kadrze pracowników kogoś, kto doskonale radziłby sobie z wyrabianiem ciasta. 
AniaO - ekspertka jedyna w swoim rodzaju! 
-
karolinamak
- Aktywny

Na pewno będą Ci jeszcze zmywarki jakieś potrzebne, takie gastronomiczne na te wszystkie blaty, miski i inne rzeczy. Zobacz sobie te od Winterhalter, oni mają bardzo porządne urządzenia które na pewno Cię nie zawiodą
Pełne wyposażenie gastronomiczne można znaleźć u www.frigosystem.com.pl. Kupiłem u nich meble ze stali nierdzewnej, bardzo wysokiej jakości, a w korzystnej cenie. Poza tym oferują szeroki wachlarz urządzeń gastronomicznych. Obsługa pomocna, dobre ceny i świetna jakość.
A jaki piec będziesz miał w tym swoim lokalu? Bo jak opalany węglem, to musisz też zainwestować w okapy do filtracji sadzy - http://www.jeven.pl/PL-H151/filtracja-sadzy-smoki.html. Inaczej możesz mieć problem z odbiorem takiego punktu gastronomicznego, bo chodzi o bezpieczeństwo zarówno pracowników, jak i klientów.
Wydawało mi się że wyposażyć kuchnię to kwestia wybrania się do sklepu i zakup wszystkiego w hurcie. Okazało się że to wcale nie jest takie proste, lista zakupów była bardzo długa a w sklepach jak to w sklepach wszystkiego dostać nie można. Ciekawym rozwiązaniem są sklepy internetowe które oferują produkty bezpośrednio dedykowane dla kuchni restauracyjnych. Miałem przyjemność trafić na taką stronę i kupiłem wszystko to czego mi było potrzeba. Jeżeli ktoś dopiero wyposaża kuchnię lub chce ją uzupełnić o dodatkowe urządzenia/ naczynia itp to mogę polecić sklep dostępny pod tą stroną https://iguanasklep.pl . Przesyłka dociera po paru dniach zazwyczaj jest to kwestia 2 dni a same produkty są naprawdę wysokiej jakości. Polecam 
Wszystko co potrzebne do wyposażenia gastronomii znajdziecie na stronie https://multigastro.pl/. To firma, która zajmuje się kompleksowym wyposażaniem lokali gastronomicznych. Bez problemu kupisz tam wszystko, co potrzebne do restauracji czy też kawiarni.
Na pewno będzie też potrzebny dostawca produktów. Jeśli chodzi o warzywa to polecam Rogowskiego. Mają świetny farsz brokułowy.
Obsługa w restauracji to także bardzo ważny element. Polecam zapoznać się z tym wpisem : http://www.lrspoland.pl/obsluga-w-resta ... y,204.html. Swietnie wyjaśnia jakie błędy najczęściej popełniamy jeśli chodzi o obsługę.
- Sklep Biuromarket
- Początkujący

- Kontakt:
W gastronomii często kupuje się meble metalowe a przydatna jest zawsze szafa przelotowa z drzwiami skrzydłowymi https://biuromarket.com.pl/pl/p/Szafa-p ... -GSDD/1145 bardzo funkcjonalna i pojemna szafa, która na każdej półce pomieści nawet do 50kg sprzętu czy też produktów.
A kupował ktoś może ostatnio warnik do wody? i może polecić jakiś sprawdzony model w dobrej cenie? Jest tego sporo wszędzie, ale tym bardziej trudno się zdecydować, tym bardziej, że dotychczas nie korzystałam z takiego urządzenia. Co jest najważniejsze przy jego wyborze? Czym się kierować? Doradzicie coś?
Dobrą opcją dla początkujących biznesów jest zakup sprzętu używanego, ale ze sprawdzonych źródeł typu sprawy powindykacyjne, aukcje poleasingowe (np. EFL). Można w ten sposób kupić dobrej jakości sprzęt w przystępnej cenie i często to dużo bardziej opłacalne niż zakup nowego ale gorszego jakościowo i/lub funkcjonalnie sprzętu. Podobnie jak z samochodami.