Rolety rzymskie jako alternatywa dla firan?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Rolety rzymskie jako alternatywa dla firan?
Jak najbardziej ! Teraz jest taki wybór rolet rzymskich a raczej materiałów do nich, że głowa mała! jedyną rzeczą jaka ogranicza może być wyobraźnia
Polecam firmę BLINDi
ceny jak od producentów i szeroki wybór produktów http://blindi.pl/
Moim zdaniem rolety rzymskie to jest przyszłość. Nie trzeba się martwić o skompletowanie odpowiednich firan oraz zasłon tylko wystarczy zamontować rolety które przynajmniej moim zdaniem wyglądają dużo lepiej a dzięki nim pomieszczenia nabierają innego wyglądu. Ja swoje zamówiłem ze sklepu internetowego a sam montaż trwał nie dużej niż 20 min. 
-
superandrzej
- Początkujący

Warto poczytać trochę więcej na temat rolet rzymskich.
W końcu nie zmienia się rolet codziennie!
W końcu nie zmienia się rolet codziennie!
-
Patrycja267
- Aktywny

Ja bardzo lubię rolety rzymskie. Mam dopiero w kuchni i jestem zadowolona. Zastanawiam się czy do salonu też pasują takiego typu rolety.
Rolety rzymskie u nas sprawdziły się rewelacyjnie. Faktycznie jest to świetna alternatywa dla firanek i zdecydowanie mniej kurzu. Roletex ma świetne rozwiązanie w tym zakresie.
Według mnie zasłony rzymskie na 100& za kilka lat wygryzą tradycyjne firany. Są ładne,praktyczne no i nie brudzą się tak jak biały materiał na oknie
W Krakowie znam tylko Masters jeśli chodzi o rolety czy żaluzje. U nich kupowałem poza roletami do biura też ostatnio moskitiery do domu. Profesjonalna obsługa dobre doradztwo nie ma tutaj problemu żeby sobie dopasować osłonę pod okno. Pomogą domierzą dopasują.
Rolety rzymskie to bardzo dobre rozwiązanie bo tego typu rolety wyglądają bardziej elegancko od klasycznych rolet. Fajne rolety rzymskie ma firma Doran i my właśnie tam kupowaliśmy nasze. Dobrze nam służą, ładnie wyglądają w oknach.
-
krzysiek65
- Początkujący

Wszystkie rolowane rozwiązania to doskonała alternatywa dla firan. Nie trzeba ich prasować
są wyjtkowo praktyczne i dobrze się prezentują. Wszystko zależy od wnętrza i stylu jaki masz w mieszkaniu czy domu. Do stylu eleganckiego będą pasowały rolety rzymskie, styl minimalistyczny żaluzje, jeśli chcesz żeby Twoje wnętrze było przytulne zamów rolety. Też nie mogłem się zdecydować co zrobić, finalnie w każdym pomieszczeniu mam plisy a najbardziej podobały mi się te znalezione na stronie http://www.krakzal.pl/. Pozytywnie zaskoczyły mnie swoją jakością.
-
Loftmodern
- Początkujący

Na pewno jest to pewna alternatywa i dodatkowa opcja, którą można zastosować. Trzeba jednak zadbać o to, żeby pasowało to klimatycznie do reszty pomieszczenia.
Też uważam, że jeżeli takie rolety rzymskie odpowiednio wkomponuje się do wnętrza, mogą pasować do każdego rodzaju pomieszczenia. Mnie takie rozwiązanie najbardziej podoba się w salonie, ale w pokoju dziecięcym u syna też zamontowaliśmy podobne rolety. Jest ich przecież bardzo dużo wzorów, wykonane z różnych tkanin tak więc, z powodzeniem można je zamontować nawet w łazience.
Ja jestem zdecydowanie za
Moim zdaniem to najlepsza opcja wśród dekoracji okiennych łącząca styl i wygodę.
Dokładnie! Rolety rzymskie są piękne i do tego proste w utrzymaniu czystości. Warto sprawdzić przy zakupie sznurki i mocowania, ponieważ są egzemplarze, które nie są wysokiej jakości i szybko się niszczą, dlatego postawiłam na porządną firmę Telimena Studio.
Moim zdaniem jak najbardziej warto, rolety rzymskie lub po protu żaluzje sa alternatywa zarówno dla firan jak i zasłon, poza tym stanowią piękną ozdobę w naszym oknie.
Również zdecydowałam się na rolety rzymskie i naprawdę było warto:) Dzięki Becia za podpowiedź też kupiłam.