Konsola PS3 czy Xbox ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Re: konsola PS3 czy Xbox ?
PS4 fajne ale ja zastanawiam się teraz nad Xone ponieważ wprowadzają bardzo fajny abonament ok 40 zł/m na dostęp do biblioteki ponad 100 gier i co miesiąc będą się one zmieniały.
-
JacekRabinek
- Początkujący

Tylko PS4! polecam wszystkim - wygodniejsze pady i komfort gry jak dla mnie zdecydowanie lepszy.
Jestem tego samego zdania. Tylko szkoda, że nie da się odtwarzać płyt CD.
Każdy ma swój gust i znam ludzi, którzy lubią PS, a znam takich którzy lubią xboxy. Ja mam u siebie w domu PS, więc aktualnie obstaję przy tej konsoli
Wiele osób mowi, że ciężko jest z grami na PS, ale to nie prawda, bo w http://gameplatform.pl/jakie-gry-na-playstation-vr/ fajnie widać, że jest nawet sporo gier VR. Najlepiej sami sprawdźcie i zobaczcie, że to fajna sprawa.
Zdecydowanie Xbox - wygodna obsługa, sporo możliwości. A mam porównanie bo dawniej grałem na PS.
Zdecydowanie xbox.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Najlepiej porównać sobie gry które wychodzą na obie konsole i wybrać tą na której jest więcej tytułów które Cie interesują 
Każda konsola ma swoje plusy i minusy
-
Conceptronic
- Początkujący

To prawda, jednak korzystniej wypada konsola PS3, gdzie masz tańszy gry oraz nie musisz płacić za gry w wersji online, co jest nagminnym przypadkiem w Xboxie.Dla mnie wybór jest bardzo prosty 
-
SzymankiewiczK
- Zainteresowany

Oczywiście, że Xbox. Wiadomo, gdy na PS3 są troche tańsze, no ale liczy się też jakość gry, co nie? Widzieliście już zapowiedź nowego Xboxa One X - https://www.morele.net/konsola-microsof ... 17-977655/ ? Niezły będzie co nie?
-
WszystkozAmeryki_com
- Zainteresowany

To zależy do jakiej kwoty bo jeśli masz nieco większy budżet na ten cel, to polecam wybrać pomiędzy PS4 a najnowszym Xboxem, na PS3 faktycznie jakość wizualna niektórych gier wydaje się być archaiczna.
Moim zdaniem PS3 o wiele lepiej sprawdza się niż Xbox, ale to minimalne różnice. Gry są podobne na obydwa urządzenia.
Tu poprę jedną z odpowiedzi, że najlepiej dla dziecka jednak Nintendo Switch. Poza tym nie tylko dla dzieci, jak ktoś często podróżuje to jest to niesamowicie wygodne. Ja co róż wsiadam do pociągu ze switchem w ręku
bTrzeba tylko pamiętać aby mieć ładowarkę i jets gites majonez. Btw. Play ma teraz Switcha w ofercie http://www.play.pl/telefony/nintendo/sw ... con-z-gra/
-
UchwytyDoTelewizorow
- Początkujący

O wiele bardziej opłaca się już teraz kupować PS4, nie kosztuje tyle ile w momencie premiery można załapać się na fajne promocje, a moim zdaniem PlayStation jest po prostu lepsze od Xboxa.
Dobrze że obecnie nie ma problemów z graniem w gry online przez konsole. Warto mieć jednak szybki internet od dobrego dostawcy, np firmy Elbonet, bo dzięki temu rozgrywka jest o wiele bardziej komfortowa.