Sypialnia w stylu skandynawskim
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Sypialnia w stylu skandynawskim
Styl skandynawski to jasne drewno i wykończenia w odcieniach beżu, bieli, szarości czy lawendy. Jeśli chcesz urządzić sypialnię w tym klimacie, na początku musisz pomyśleć o jej sercu, czyli łóżku. Eleganckie łóżka drewniane można znaleźć na stronie super-sofa.pl Wysoka jakość wykonania i doskonały komfort użytkowania mówią same za siebie.
Z pozdrowieniami
SuperSofa
Z pozdrowieniami
SuperSofa
-
nietoperek
- Zainteresowany

Ja bym zwrócił uwagę przede wszystkim na wygładzenie ścian. Potem jak się pomaluje to efekt jest właśnie super i można wybrać różnorodne kolory. Dobra gładź szpachlowa tu jest wskazana, np. Acryl-Putz. Łatwo się nakłada, szlifuje, nie pęka. Sam bardzo lubię gotowe masy szpachlowe.
kalendarz i klepsydra
-
lideropinii
- Superużytkownik

Równie ważne co dobór samych materiałów, bez wchodzenia w szczegóły jakich, istotna jest jakość ich położenia, po to żeby możliwie długo się z nich cieszyć i je użytkować.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Gotowe według mnie niczym nie ustępują jakością tymi do rozrobienia. Po prostu kwestia preferencji. Acryl Putz to ogólnie, przynajmniej wśród tych produktów, których sam używałem nie ma słabszego wariantu. No i dla mnie bardzo ważna sprawa - jest dostępny w ogromnej części sklepów. Jak zabraknie nie ma problemów by dokupić brakującą masę.
Uwielbiam styl skandynawski! Na szczęście mój narzeczony też
Wspólnie wykańczamy mieszkanie i sporo mebli zamówiliśmy na Mebel-Partner. Mają świetny design 
Sypialnie w stylu skandynawskim sa dziś bardzo modne. W ten trend dobrze wpisuje się również ekologiczny materac, który jest niezbędny w każdej sypialni, a jest nie tylo ładnie wykończony i z dobrych materiałów, ale jest przede wszytskim wygodny do spania.
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Szanowni Państwo,
Gotowe masy szpachlowe są dobrą alternatywą dla tych tradycyjnych, sypkich. Ich największą zaletą jest brak konieczności własnoręcznego przygotowania gładzi. Dzięki temu skraca się czas pracy, a powierzchnia ściany po szlifowaniu jest równa, gładka i śnieżnobiała. Masa szpachlowa ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ jest gotowa do użycia. Do aplikacji wystarczy szpachelka oraz packa ze stali nierdzewnej. Po wyschnięciu łatwo się szlifuje, nie rozwarstwia się, ma jednolity kolor. Wygładzona ściana bez problemu może być malowana lub tapetowana.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
Gotowe masy szpachlowe są dobrą alternatywą dla tych tradycyjnych, sypkich. Ich największą zaletą jest brak konieczności własnoręcznego przygotowania gładzi. Dzięki temu skraca się czas pracy, a powierzchnia ściany po szlifowaniu jest równa, gładka i śnieżnobiała. Masa szpachlowa ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ jest gotowa do użycia. Do aplikacji wystarczy szpachelka oraz packa ze stali nierdzewnej. Po wyschnięciu łatwo się szlifuje, nie rozwarstwia się, ma jednolity kolor. Wygładzona ściana bez problemu może być malowana lub tapetowana.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
Na ścianę dałbym jeszcze płytki ręcznie formowane Vandersanden w odpowiednim kolorze. Bardzo ładnie to się prezentuje i do tego nie jest trudne w położeniu. Czasu dużo nie potrzeba, a wnętrze od razu pięknieje.
-
radeknowak
- Początkujący

a czy tapety dodaje się do stylu skandynawskiego? bo mi się tapety podobają i chciałem założyć w sypialni, ale moja żona jest bardzo przeciwna i uważa że to jest niemodne
Styl skandynawski to przede wszystkim prostota i minimalizm a nie wiele dodatkowych elementów na ścianie czy gdzie indziej.
Fajne dodatki, m.in do sypialnie w tym stylu można znaleźć na Room99! Sama udekorowałam z nimi swoją sypialnie jak i wiele innych pomieszczeń w domu;)
Meble w stylu skandynawskim to przede wszystkim jasne barwy, prostota kształtów i towarzystwo drewna.
Jeśli chcesz urządzić swoją sypialnię w takim klimacie, zapraszamy do odwiedzenia naszego sklepu: www.super-sofa.pl Posiadamy bardzo szeroką ofertę łóżek, a w razie pytań chętnie doradzimy Ci w wyborze.
Pozdrawiamy
Super-Sofa.pl
Jeśli chcesz urządzić swoją sypialnię w takim klimacie, zapraszamy do odwiedzenia naszego sklepu: www.super-sofa.pl Posiadamy bardzo szeroką ofertę łóżek, a w razie pytań chętnie doradzimy Ci w wyborze.
Pozdrawiamy
Super-Sofa.pl
Może w sypialni na ścianie zamontować deski ścienne? Wygląda to obłędnie np u PaulBunyan https://www.paulbunyan.pl/deski-scienne ... szare.html
"Mniej znaczy więcej"- Mies van der Rohe
Też mamy sypialnię w stylu skandynawskim, wszystkie meble są białe, akcesoria czarne i srebrne. Jednak dodatki wybrałam w kolorze turkusowy, aby rozjaśniły i ożywiły pomieszczenie