Metalowe elementy
Metalowe elementy
pokrywacie metalowe elementy ogrodzenia jakims dodatkowym impregnatem czy nie ma juz takiej koniecznosci?
Re: Metalowe elementy
Arinue pisze:pokrywacie metalowe elementy ogrodzenia jakims dodatkowym impregnatem czy nie ma juz takiej koniecznosci?
Jest konieczność oczywiście poryj impregnatem
Wymieniałem ostatnio ogrodzenie. Przyjaciel polecił mi firme Ogradzamy. Teraz po wymianie ogrodzenia mogę serdecznie polecić tą firmę za dobrą obsługę klienta.
Oczywiście,że trzeba konserwować stalowe części ogrodzenia,szczególnie te,które mają już kilka lat.Ja robię to jesienią.
Jeżeli mamy już powiedzmy bramę i furtkę z metalu parę lat, to uważam ze systematycznie co pewien okres warto pokryć ją impregnatem lub farbą antykorozyjną, na pewno nie zaszkodzi.
-
drewmax-ogrodzenia
- Początkujący

Tutaj pełna zgoda i niezbędna jest konserwacja stalowej bramy czy ogrodzenia, tak na wszelki wypadek. Dzięki temu w przyszłości unikniemy korozji.
-
Marek.Rozacki
- Aktywny

Z tego co się orientuję to takie elementy metalowe można kupić w firmie METAL BERNAT z Częstochowy. Sklep METAL BERNAT jest bardzo dobrze zaopatrzony i można u nich kupić takie rzeczy jak : pręty , druty, elementy do lamp i żyrandoli, nity, podkładki, nity stalowe drążone,bolce,akcesoria do karton gipsu.
Jeżeli masz ocynkowane elementy stalowe jak furtka, brama lub całe ogrodzenie to nie ma potrzeby dodatkowej impregnacji.
Polecam ofertę sklepu Zielonka , znajdującego się koło Bydgoszczy. Zarówno pręty aluminiowe, jak i pozostałe, metalowe artykuły takie jak blachy czy kształtowniki są wykonane precyzyjnie i doskonale. Okazały się one niezwykle przydatne.
Ja też wiele razy kupowałem elementy metalowe ze sklepu metalowego METAL-BERNAT z Częstochowy. Jakiś czas temu szukałem jednej części do wózka dla dziecka i własnie u nich znalazłem w sklepie METAL-BERNAT.
Znam firmę METAL-BERNAT i uważam, że mają bardzo dobrze zaopatrzony sklep jeżeli chodzi o elementy metalowe. Ponadto można u nich kupić części do żyrandoli i części do wózków dziecięcych.
Ja polecam hurtownie AKCES, która oferuję sprzedaż internetową tworzywa sztucznych i profili aluminiowych. Firma oferuję bardzo dobre ceny i można ich odwiedzić na stronie internetowej i na allegro (akces-sklep).
Jeżeli pręty aluminiowe, profile czy blachy z aluminium w okolicach Bydgoszczy to mogę polecić hurtownię metali nieżelaznych PK Met.
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Szanowni Państwo,
Wszystkie stalowe elementy powinny być dokładnie oczyszczone, odpylone, bez luźnych powłok lub rdzy. Przed aplikacją właściwej farby należy zastosować dobrej jakości podkład, np. podkład chlorokauczukowy do elementów stalowych i żeliwnych Śnieżka Urekor C. Podkład charakteryzuje się wysoką wydajnością, bardzo dobrą przyczepnością do podłoża, krótkim czasem schnięcia, a w połączeniu z emalią chlorokauczukową Supermal® tworzy wytrzymałą powłokę malarską.
Wszystkie stalowe elementy powinny być dokładnie oczyszczone, odpylone, bez luźnych powłok lub rdzy. Przed aplikacją właściwej farby należy zastosować dobrej jakości podkład, np. podkład chlorokauczukowy do elementów stalowych i żeliwnych Śnieżka Urekor C. Podkład charakteryzuje się wysoką wydajnością, bardzo dobrą przyczepnością do podłoża, krótkim czasem schnięcia, a w połączeniu z emalią chlorokauczukową Supermal® tworzy wytrzymałą powłokę malarską.