Montaż rolet zewnętrznych
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Montaż rolet zewnętrznych
chciala bym wieziec jak je zamontowac na surowym moze ,czy najpierw zroic szpaety i ociepic tak jak mam w planie ,czy do surowego muru zamonowac i tylo kleem podrownac na piance .
mam obawy poniewaz na szpaletach moze mi ciagnac ziono ,robic sie zamroz ???
mam racje ,czy mnie wodza za nos niby fachowcy???
mam obawy poniewaz na szpaletach moze mi ciagnac ziono ,robic sie zamroz ???
mam racje ,czy mnie wodza za nos niby fachowcy???
-
Arkady1978
- Aktywny

Re: montaz rolet zewnetrznych
A o jakie rolety zew. pytasz ? Bo sa 3 rodzaje (w zależnosci od sposoby montazu),
nadstawne, integro i elewacyjne.
nadstawne, integro i elewacyjne.
no to fajnie wiedziec bo o tym to niewiedzialam tak mnie poinformowano opisze teco ja widze na domach:maja skrzynke nad oknem zewnatrz ,wzdluz oka biegna proawdnice czasem ludzie te prowadnice obrabiaja jak szpalet i tylko skrzynia jest na gorze ,sasiad zamatowal przed zlodzijami bo go w domu ciagle niem i niema sie jak nawet spytac co to ma .
A skąd masz te rolety, zwykle firmy, kóre sprzedaja od razu montują.
tak ale nikt nie mowi o przygotowaniu muru aby nie przemarzl i tak mi sie to niepodoba ze szok nikt nie puszcza pary a z klopotem ja potem zostane i kosztami....
-
Arkady1978
- Aktywny

Rolety o których piszesz to zapewne rolety popularnie zwane "integro", można je montować przed wykonaniem elewacji i jeśli jest ona wystarczająco gruba (elewacja ) to jest szanasa na zakrycie skrzynki rolety. Najlepiej jeśli otwór masz wyższy od okna o ok 20 cm, wtedy nad oknem montujesz poszerzenia i do nich przykrecasz skrzynkę, prowadnice montujesz na oknie. Poszerzenia zamontowane nad oknem ocieplasz od wewnątrz styropianem lub wełną. Takie rozwiazanie w 100 % zapewnia Ci prawidłowa izolację a jednoczesnie gwarantuje właściwy montaż okna.

Ciekawe, niebanalne wzory rolet ma Okno Tek w swojej ofercie. Krakowska firma, już ponad dekadę na rynku. Jeszcze moi rodzice wieki temu kupowali u nich żaluzje aluminiowe, stąd ich znam. Miła obsługa, doradztwo, montaż, darmowy dojazd do klienta na terenie miasta, polecam.
Spory wybór rolet zewnętrznych znajdziesz tutaj alusystemy.com Z tego co wiem firma zajmuje się też ich montażem. My póki co mamy zwykłe rolety w oknach ale za jakiś czas też będziemy myśleć o tych zewnętrznych. Wydaje mi się, że są o niebo lepsze i trwalsze.
My kupowaliśmy rolety Roletex z montażem i to był strzał w 10, bo potrafili doradzić i to dobrze.
Może skontaktuj się z producentem rolet, jak chociażby Perfecta. Takie firmy zazwyczaj oferują tez montaż razem z zakupem, także na pewno powinni wiedzieć.
co do rolet to skontaktuj sie z panem Zbyszkiem z firmy Bieganski jest profesjonalista w tej dziedzinie i zawsze doradzi i podpowie
Zamawiałem okna i od razu rolety w firmie Empol z Wrocławia, oferują profesjonalne doradztwo i montaż. Jeżeli szukasz więcej informacji polecam zajrzeć na ich stronę empol.pl lub jeśli mieszkasz w pobliżu zapytać w salonie. 
Polecam zerknąć w ofertę firmy na stronie roll-adam.com.pl. Między innymi posiadają naprawę i montaż rolet. Można znaleźć nich kraty rolowane, bramy garażowe segmentowe i rolowane oraz wiele modeli bram przemysłowych, więc jeśli kogoś cos z tego interesuje, to serdecznie polecam bo firma bardzo rzetelna.
Masters sprzedaje żaluzje i rolety wraz z montażem. Najlepiej chyba ich aktualną ofertę przejrzeć przez firmowe fb -facebook.com/Masters-Rolety-1593511904198180. Dobry kontakt idealnie mi dopasowali żaluzje do wnętrz. Nie było też jakiś problemów z montażem, ekipa przyjechała na termin na konkretną godzinę.
Mam w większym mieszkaniu wydzielony gabinet do pracy i wstawiłem niedawno żaluzje drewniane zamiast standardowych rolet. Mam taką nieco mroczną atmosferę. Bardzo elastyczne, lepsze od rolet dzień – noc, bo zyskujesz większą kontrolę nad klimatem pomieszczenia. Producent Drezal wstawiał mi z ozdobnym mechanizmem do sterowania. Bardzo mi na tym zależało, aby żaluzje fajnie się prezentowały. Udało się to osiągnąć naprawdę niskim kosztem.