Dodatki do sypialni
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Dodatki do sypialni
Podstawa w sypialni to poduszki i koc, jakaś narzutka czy pledzik
Ja sobie zamówiłam takie poduchy, lubię takie "botaniczne" wzory 
-
BellaStoria
- Zainteresowany

Dodatki tworzą klimat, warto połączyć i dobrać je do kolorystyki całego pokoju, tak aby sypialnia faktycznie była przytulna i pozwalała nam się w pełni zrelaksować. Zaglądaliście już może na BellaStoria.pl ?
-
katherine87
- Początkujący

Ja mogę jeszcze zaproponować dodatkowo jakiś stolik do łóżka.
-
BellaStoria
- Zainteresowany

Stolik do łózka? Jeżeli już to w sypialni o wiele lepiej sprawdzi się szafka nocna wraz z lampką aby było to zarazem coś praktycznego. Z dodatkami w postaci mebli nie należy przesadzać, w sypialni warto skupić się na czymś innym jeżeli chodzi o zakres dekoracji.
Subtelne dodatki zbudują niepowtarzalny klimat, który zapewni przyjemny relaks i odpoczynek. W sypialni najważniejszy jest materac i to w niego naprawdę warto jest zainwestować.
Moim zdaniem podstawowa dekoracja do sypialni to nadające przytulności poduszki i koce w necie znajdziecie wiele pięknych dekoracji 
Według mnie planując zakup dodatków do sypialni nie można skupiać się tylko na warstwie estetycznej, funkcjonalność jest równie ważna! W dzisiejszych czasach nie jest to problem, możecie znaleźć bardzo dużo propozycji funkcjonalnych dodatków, które rozświetlą waszą sypialnie.
-
komputerowy22
- Początkujący

u mnie żona ozdobiła sypialnie narzutą na łóżko, do tego poduszki ozdobne i puchaty dywan, za którym nie przepadam bo się szybko niszczy przy użytkowaniu
Ja lubię akcent drewniany w sypialni. Deski drewniane od PaulBunyan robią świetną robotę w pomieszczeniu, a są tak proste do położenia jak tradycyjne panele.
-
dariawaria
- Aktywny

moim ukochanym dodatkiem są lampy witrażowe chociaż trzeba być fanem raczej kolorów i elegancji niż chłodnego minimalizmu.
-
INTER DOOR
- Zainteresowany

Ile osób, tyle opinii, ale rzeczywiście sypialnia powinna być raczej urządzona tak, by zapewnić nam odprężenie i spokój. Intensywne kolory, przesyt dodatków - to nie jest dobry pomysł. Dekoracją samą w sobie może być ozdobna rama łóżka, elegancka kapa, zasłony czy stylowe drzwi, np. z intarsjami (zdobieniami) dobranymi kolorystycznie do wystroju.
Może upiększ okna szynami sufitowymi, karniszami czy roletami rzymskimi?
-
lideropinii
- Superużytkownik

Kwiaty, dekoracje, pościel,zdjęcia, tapeta, oświetlenie, poduszki, świece ... pomysłów jest bez liku.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
-
boratynwiki
- Początkujący

Ja w sypialni mam jedną srebrną ramkę do zdjęć, duży obraz na ścianie, przy której stoi łóżko, dwa wieszaki z metaloplastyki i srebrne i miętowe poduszki w kilku wzorach i fakturach. Takie połączenie jest dla mnie idealne i na ten moment w zupełności wystarczające
Ładnym dodatkiem przy urządzaniu sypialni są kwiaty. Jeszcze do niedawna była opinia, że nie powinno się ich ustawiać w sypialni. Ja ostatnio trafiłem na artykuł który zmienił mój pogląd na temat kwiatów doniczkowych w sypialni. Są kwiaty które poprawiają jakość naszego snu. Produkują tlen i pochłaniają dwutlenek węgla. No i oczywiście są ozdobą. Warto zapoznać się z tym artykułem.