JAKI STROP JEST LEPSZY PRZY DUZYCH ROZPIETOŚCIACH
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
JAKI STROP JEST LEPSZY PRZY DUZYCH ROZPIETOŚCIACH
WITAM
czy ktos moglby pomoc mi w wyborze stropu...? dom z poddaszem uzytkowym, nieduzy ale ze sporymi pomieszczeniami. najwieksza to chyba 8m. jaki strop bylby najlepszy i w miare tani?? domek budowany technika tradycyjna z uzyciem sylikatow...
Taka rozpiętość to już górna granica opłacalności stosowania żelbetu.
Jeżeli masz projekt to masz odpowiedź na pytanie. Jeżeli nie to zgłoś się do konstruktora (nie koniecznie do architekta). Ze swojej strony mogę dodać jedynie, że żelbet będzie bardzo ciężki i nieopłacalny. Być może strop drewniany na belkach dwuteowych albo strop stalowo betonowy zespolony będzie odpowiedni ale o tym decyduje konstruktor. Najlepiej będzie jak zmniejszysz swoje wymagania do rozpiętości ok. 7m. Wówczas będzie większe pole do popisu.
Pozdrawiam
Jeżeli masz projekt to masz odpowiedź na pytanie. Jeżeli nie to zgłoś się do konstruktora (nie koniecznie do architekta). Ze swojej strony mogę dodać jedynie, że żelbet będzie bardzo ciężki i nieopłacalny. Być może strop drewniany na belkach dwuteowych albo strop stalowo betonowy zespolony będzie odpowiedni ale o tym decyduje konstruktor. Najlepiej będzie jak zmniejszysz swoje wymagania do rozpiętości ok. 7m. Wówczas będzie większe pole do popisu.
Pozdrawiam
folia kubełkowa... czemu nie
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji