Podłoże pod blaszaka
Re: Podłoże pod blaszaka
Pod płytki chodnikowe tłuczeń. Okej. Faktycznie z głupkami nie ma sensu dyskutować.
O podsypce ani słowa. Żegnamy cię alleluja! Jutro zajęcia. Idź się wyspać.konkret2 pisze:Tak samo poprawnie wykonana płyta chodnikowa na podbudowie 30-40 cm ubitego klińca.
Co stary piardzielisz?! Jaką ławę ty chcesz robić pod kostkę?! Zwariował dzieciak.konkret2 pisze:
Daje się podbudowę i podsypkę a nie tylko podsypkę, która ma umożliwić ,,ściągnięcie ławy" i ułożenie kostki,
Masz, to jest cytat z tego co napisałem.konkret2 pisze: Pod blaszak sa 2 opcje sprawdzone:
1. Pestki pod słupki z betonu z worka lub robionego przez Ciebie
Środek wykorytować na około 30-40 cm, materiał niewysadzinowy najlepiej kliniec,zagęścić zagęszczarka 200 kg wzwyż, na to 5 cm podsypki z piasku z małą ilością cementu(1:10-15) i na to płytki.
2. Wykonać płytę fundamentową zgodnie ze sztuka budowlaną- drogo ale można beton zatrzeć mechanicznie i mieć solidna podstawę.
A ty polecasz , piasek w ziemię i gotowe.
Ściąganie ławy to potoczne określenie ściągania podsypki np. po rurkach metalowych.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2017, 6:41 przez konkret2, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdzie polecałem piasek w ziemię?
Napisałem żeby wykopać rowa i do niego nalać beton. Obudź się księżniczko!
Napisałem żeby wykopać rowa i do niego nalać beton. Obudź się księżniczko!
Ja odniosłem się do tej wypowiedzi. Pozdrawiam.Cardiolo pisze: Pod płyty chodnikowe, kostkę brukową dajemy kruszywo 0-5mm max. Pan nie ma pojęcia o budownictwie a oskarża innych o brak wiedzy.
-
nikolaistefani
- Początkujący

Panowie a kruszywo 0-31.5 na powierzchnię 35m2 i głębokość 20cm obliczycie ile potrzebuje? 8 ton wystarczy?
Teoretycznie 12 ton.
Ja zastanawiam się nad polimerobetonem, choć w tym przypadku przydałoby się znaleźć odpowiednie kruszywa do jego wykonania. Jakieś pomysły na dostawce?
-
Albatros348
- Aktywny

Polecam nawiązać współpracę z Sandmix z Chrościc. Wiele razy mieli okazję zaopatrzyć mnie w możliwie wysokiej jakości kruszywa, od żwirków filtracyjnych po piach do nawierzchni boiskowych. W tym ostatnim przypadku ich oferta była mi niezwykle potrzebna, gdyż budowałem boisko dla moich dzieci.
Co gdyby nie oni oraz ich kruszywa!