Jaki materac do sypialni ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
MateuszKruc
- Początkujący

Re: Jaki materac do sypialni ?
A ja mam pytanie, kilka razy pojawiła się tutaj firma Bedding. Słyszałem o niej co nieco i z żoną też zastanawiamy się nad zakupem małżeńskiego łóżka. Mnie interesuje model piankowy z wkładem ze sprężyn kieszeniowych, to jest model 'Energika'. Miał ktoś do czynienia z tym materacem? Słyszałem, że komfort jest dużo wyższy niż zwykłe piankowe, przy czym znakiem rozpoznawczym marki są wysokiej jakości pokrowce. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
Aby materac dobrze leżał trzeba również zadbać o stelaż łóżkowy. Producent http://stelaze24.com.pl specjalizuje się w produkcji takich stelaży. W ofercie można znaleźć stelaże metalowe oraz drewniane oraz wszystkie związane z nimi akcesoria.
My musimy wymienić stelaż. Nawet nie spodziewałam się, ile od niego może zależeć.
Faktycznie, dobry stelaż pracuje razem z materacem i jednocześnie zapewnia mu idealne podtrzymanie oraz utrzymuje materac we właściwej kondycji. Stelaż może też wpływać na jakość snu.malaka pisze:My musimy wymienić stelaż. Nawet nie spodziewałam się, ile od niego może zależeć.
Mam taki materac, tzn inna nazwa modelu ale też od "Beddinga" jest świetny, czuć olbrzymią różnicę w porównaniu do innych materacy. Kupiłem w całości piankowy więc mogę powiedzieć, że część piankowa materaca, o który Ci chodzi będzie wysokiej jakości. PozdrawiamMateuszKruc pisze:A ja mam pytanie, kilka razy pojawiła się tutaj firma Bedding. Słyszałem o niej co nieco i z żoną też zastanawiamy się nad zakupem małżeńskiego łóżka. Mnie interesuje model piankowy z wkładem ze sprężyn kieszeniowych, to jest model 'Energika'. Miał ktoś do czynienia z tym materacem? Słyszałem, że komfort jest dużo wyższy niż zwykłe piankowe, przy czym znakiem rozpoznawczym marki są wysokiej jakości pokrowce. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
-
SzymankiewiczK
- Zainteresowany

Na pewno takie łóżko nie może być za małe, a materac odpowiedniej twardości. W tym sklepie https://www.vieridivani.pl/ jest wiele modeli łóżek i materacy. Na pewno coś wybierzecie dla siebie. Producent dba o jakość mebli, także na pewno posłużą sporo czasu.A co do rodzaju materacu to ciężko polecić konkretny, bo każdy ma inne upodobania 
Moja sytuacja zdrowotna wymaga rehabilitacji dlatego nie oszczędzałem na materacu, chciałem mieć taki, który będzie wygodny, będzie dobry dla kręgosłupa i będzie się na nim po prostu dobrze leżało. Słyszałem od znajomych o producencie materacy, że mają fajne produkty, kupiłem materac piankowo-sprężynowy(sprężyny kieszeniowe-model Energika Bedding) i nawet przerósł moje oczekiwania. Jest odpowiedni do spania, relaksu i po prostu leżenia, nie wyobrażam sobie niczego wygodniejszego.
-
klaudia844
- Aktywny

Nie trzeba wydawać 5 tysięcy na dobry materac, serio! Wystarczy dobrać odpowiedni dla siebie, zapytać rehabilitanta, czy ludzi którzy sprzedają materace. Dobra jakość materacy i łóżek jest w Comfortbe. No i nie jest drogo.
Jeśli chodzi o wybór materaca to moim zdaniem najlepszy znajdziesz tutaj https://materace-viscotherapy.pl/conten ... ac-140x200 . W ofercie sklepu są materace piankowe oraz kieszeniowe, w bardzo korzystnych cenach, ponieważ podobne jak tutaj w innych sklepach potrafią kosztować nawet kilka razy więcej
-
pawelszabla
- Aktywny

Nam zdaje egzamin materac z białej gorczycy. Jak to wygląda i jakie ma działanie masz omówione na materac z gorczycy opinie. Jak przez lata miałem problem z zasypianiem i potem budziłem się nad ranem jak z krzyża zdjęty, tak teraz jest o niebo lepiej. 
A dla dziecka do łóżeczka jaki materac byście polecali? W sklepie widziałem ten model http://materacyk.pl/produkt/materac-lat ... model-ml1/ i spodobało mi się to że ma właściwości antygrzybiczne i antybakteryjne, nie chłonie wilgoci oraz nie przyjmuje zapachu. Jak dla dziecka chyba najlepszy co?
-
marcinkowalczuk
- Początkujący

Moim zdaniem piankowy materac brzmi bardzo dobrze.
to wszystko zależy jakie są preferencje. mi pomogli wybrac materac na sypialniaplus.pl - bardzo duży wybór, dostawa pod same drzwi, moim zdaniem jest to doskonała opcja!
Polecam też zerknąć tutaj sypialniaplus.pl Aktualnie mają promocję na materace, - 20% więc super sprawa. Można kupić porządny materac w trochę niższej cenie.
BOB-BUDOWNICZY
Materac to najważniejsza kwestia jeżeli chodzi o sen. Dobrze więc dobrać takowy indywidualnie pod siebie. Swój kupowałem w salonie materacy Strefa Dobrego Snu. strefadobregosnu.pl Wybór materacy naprawdę duży.