Nowa podloga
Nowa podloga
Witam. Prosze o radę co zrobić. Ekipa budowlana calkowiceie zerwala podlogi.sa nowe legary , na to plyty osb frezowane. Plyty nir mialy aklimatyxacji,byly brane i kladzione prsto z mrozu... firma nie skonczyla podlog i w niektorych miejscach plyta zaczela skrzypiec..fachowcy wiec rozcieli plyty i wlozyli tam pianke..ale teraz po paru dniach piankach sie ukruszyla i plyty zaczely sie ruszac. Toznica pomiedzy jedna plyta a druga wynosi ok0.5 cm..nie we wszystkich miejscach.wydaje mi sie ze tam gdzie wycieli za szeroko i wycieli frez..i teraz moje pytanie czy reklamowac te plyty i niech wymieniaja na nowe czy mozna klasac panele i nic sie nie bedzie dziac..nawet za iles tam lat..tylko ze zastanwiam sie jak juz teraz sie nowe plyty osb ruszaja to co bedzie za 10 lat..
Re: Nowa podloga
Zgodnie ze sztuką to płyty muszą być przyklejone do legarów i frezowane wpusty między sobą tak samo. Wkręty atestowane lub w ostateczności czarne ale o długości 7 cm bo te 5,5 cm pourywa przy dokręcaniu. Fuszera nadaje się do całkowitej wymiany.
Re: Nowa podloga
Dziekuje za szybka odpowiedz. Prosze mi jeszce napisac jak gadac z fachowcem.. jestem w szoku bo to jest dobry fachowiec ...siostzre dom budowal a u mnie odwalil noe wiadomo co...powiedziec mu ze ma wszystkie plyty wymienic na swoj koszt. Czy tylko te ktore zapiankowal?