Jaki jest koszt postawienia rusztowania ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaki jest koszt postawienia rusztowania ?
Ja niedawno stawiałem rusztowanie od SLV Group. Firma dobra, rusztowanie dobre, stabilne. Koszt takiego rusztowania jest różny, bo zależy ile, jakie. SLV nie ma drogo więc obaw nie ma.
a czy ktoś zamawiał rusztowania z KBS Construction ? potrzebujemy na marzec bo będziemy malować elwację domu i zastanawiam się jak to u nich wychodzi z wynajmem takich rusztowan?
Jeśli chodzi o wynajem rusztowań to ceny uzależnione są od miasta w jakim się znajdujecie wiadomo że w Warszawie będą wyższe niż np. w Szczecinie.
Jeśli chodzi o Wielkopolskę to polecam zajrzeć do firmy Nowak Sp. z o.o. Korzystam z ich rusztowań firmy Krause System naprawdę porządny sprzęt i przystępne ceny. Fajna ekipa handlowców zawsze doradzają jak idę z niestandardowym tematem. Polecam
Jeśli chodzi o Wielkopolskę to polecam zajrzeć do firmy Nowak Sp. z o.o. Korzystam z ich rusztowań firmy Krause System naprawdę porządny sprzęt i przystępne ceny. Fajna ekipa handlowców zawsze doradzają jak idę z niestandardowym tematem. Polecam
Jeśli chodzi o wynajem rusztowania, to zazwyczaj cena jest ustalana indywidualnie przez firmę. W zależności od ilości, konfiguracji rusztowań oraz czasu ich wynajmu ceny będą różne. Najlepiej od razu kontaktować się z firmą i dogadać cenę. Zajrzyj na stronę firmy Slv-group, gdzie znajdziesz pełną ofertę rusztowań na wynajem - od tradycyjnych "warszawskich" po aluminiowe i jezdne.
Ja ostatnio szukałam rusztowania, bo będziemy niedługo wznawiać budowę domu. Na jednej stronie widziałam, że są podane ceny za sprzedaż rusztowania. Można sprawdzić. Mają w ofercie różne systemy rusztowań.
Namiary na rzetelna wypożyczalnie rusztowań - na PW. Dla wszystkich tych poszukujących, błąkających się po forum bez wytchnienia.
Firma również specjalizuje się wynajem ogrodzeń budowlanych, tak dla ciekawskich.
Chyba najlepiej zadać takie pytanie, firmie która zajmuje się takimi rzeczami, np. Bau-form, bo cena będzie zależeć m.in. od wielkości rusztowania, jego rodzaj, a nawet rejonu Polski.
Jest też poznański Novarent, można u nich kupić, ale tez wynająć rusztowania i szalunki. Rusztowania mają bardzo solidne, na bank się sprawdzą.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Skontaktuj się z firmą euro-rusztowania.pl. Zajmują się montażem i wynajmem rusztowań. Na pewno udzielą Ci szczegółowych informacji dotyczących kosztów. Korzystałem z ich usług w ubiegłym roku i sporo na tym zaoszczędziłem.
Najlepszy pomysł to zdecydowanie wypożyczenie rusztowania. Myślałeś nad takim rozwiązaniem? Bo ja się na nie zdecydowałem, bardzo mi się opłaciło, na pewno bardziej od zakupu nówki. Udostępnili je nam Stalkol - tanio, lecz w bardzo wysokiej jakości!
Jakbyście szukali solidnej firmy od tego ja to doradzam pomorski Altrad. Mamy od nich rusztowania ramowe z pomostami ECO i jesteśmy zadowoleni z wyboru, to tańszy i lżejszy odpowiednik tradycyjnych pomostów stalowych, bez zmiany parametrów wytrzymałościowych. Ogółem firma solidna, sprzęt (rusztowania, szalunki, zsypy, siatki i plandeki) sprzedaje i wynajmuje.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Dużo także zależy od rodzaju rusztowania i rozmiarów planowanej budowy. Wydaje mi się, że najlepiej skontaktować się z firmą specjalizującą się w tego typu usługach. Ja współpracowałem z firmą skatrusztowania.com.pl podczas budowy niewielkiej hali. Myślę, że będą Ci w stanie pomóc.
Rusztowania, jakie dostarczyła nam firma TechnikNTB nie były wcale drogie a co najważniejsze umożliwiły nam dokończenie prac na wysokościach. Kolejnym argumentem za zakupem właśnie od nich, a nie wynajmem, była atrakcyjna cena!