Ocieplenie Porothermu
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
Gość8838
Ocieplenie Porothermu
Witam
Szukam rady na temat propozycji grubości ocieplenia domu który buduje. Zdecydowałem sie na ścianę dwuwarstwową wykonaną z Wiennerbergera Porothermu 30P+W i wełny mineralnej z zewnątrz na która położę tynk silikatowy. Nie mogę się zdecydować natomiast jaka powinna być grubość wełny, aby punkt rosy nie znalazł się w ścianie.
Szukam rady na temat propozycji grubości ocieplenia domu który buduje. Zdecydowałem sie na ścianę dwuwarstwową wykonaną z Wiennerbergera Porothermu 30P+W i wełny mineralnej z zewnątrz na która położę tynk silikatowy. Nie mogę się zdecydować natomiast jaka powinna być grubość wełny, aby punkt rosy nie znalazł się w ścianie.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Ocieplenie Porothermu
Minimalne grubości izolacji termicznej to 30cm08111976 pisze:Witam
wienerberger.de/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/SR_Product/ProductStandard05&cid=1136996239211&c=SR_Product&sl=wb_de_home_de
Punkt rosy w naszym klimacie przy komfortowych warunkach wilgotnościowo temperaturowych zawsze będzie w ścianie. By nie dopuścić do strefy rosy powietrza wewnętrznego stosuje się powszechnie paroizolację.
-
Gość8838
-
!student!
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

-
elektronik25
- lubie spamować
w naszych warukach stosuje się grubości 12-20 cm max. Ale koniecznie musisz zastosować tynk silikatowy - najlepiej KREISEL- zajrzyj na www.sklep-jackbud.pl