Powietrze w instalacji wodnej- pomocy !!!!!

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

5 młotków daje patent na wszech wiedzę/?
Ten co zna sie na wszystkim .................
Trzeba lepiej dobierać znajomych z wodociągów
:D
O qurcze,dobrze,że ja mam tylko 3 młotki na stanie.
Ale sporo w tym prawdy.Z tym,że ja to grono wszechwiedzących rozszerzył na tych,co mają laptopka i krawat noszony nawet przy +35stC,za to młotka nigdy w ręce nie mieli. :wink:

P.S. co się dzieje z ''quote''?
A po resztę zapraszam tu; dyfuzory.pl/wiedza_po_co_komu_napowietrzanie.php
adam

cezarr1
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: cezarr1 »

Jak się niema argumentów ,to się obraża się innych
Kompromituj się dalej.i nie śpij na szkoleniach np.WILO

silentscorpe
Początkujący
Początkujący

Post autor: silentscorpe »

Może za mało mam doświadczenia, ale według mnie nie są niczemu winne wodociągi,
Zacznijmy od tego czy u sąsiada dzieje się to samo? Na pewno jest podpięty do tego samego rurociągu,
Jeżeli u niego jest to samo to sprawę trzeba poruszyć w wodociągach,
Jeżeli nie to trzeba zabrać się za wykonawcę instalacji , chociaż nie spotkałem się z przypadkiem zapowietrzonej instalacji wodnej,
W instalacji jest za durzy przepływ wody i ciśnienie żeby powietrze mogło utrzymywać się przez dłuższy czas w syfonach powstałych podczas montażu instalacji,
Może w piecu coś łapie powietrze? Poza tym niech ktoś sprawdzi dokładne plany instalacji w domu, może piec jest źle spięty?

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Jak się niema argumentów ,to się obraża się innych
Kompromituj się dalej.i nie śpij na szkoleniach np.WILO
Człowieku,toś mnie zaszokował :shock: Jakie obrażanie?!???Jak jesteś takim sztywniakiem,że żartu i aluzji nie chwytasz to wybacz,ale wymiekam przy tobie.No,nie dam rady.
Ty po mnie też jeździsz niezbyt delikatnie,ale mi nawet na myśl nie przyszło poczuć się obrażonym.Proszę więc o mniej epitetów a więcej merytorycznych argumentow.Jeśli twierdzisz,że woda nie jest napowietrzana w wodociągach,to podaj jakieś argumenty.Ja podalem link,który jakoś dziwnie się zapisał.Jest tam co nieco na temat zasadności i konieczności napowietrzania wody wodociągowej.Co ty na to?
Jeśli moja wiedza na ten temat jest błędna,bardzo chętnie dowiem się prawdy,choćby od ciebie,ale musisz coś napisać poza argumentami typu: no bo tak!
Pamietam jak wyglądała woda przepływająca przez przezroczysty pojemnik 10,czy 7 lat temu i widzę jak wyglada teraz.Jest tak,jakby gazowaną mineralną puścili do rur.Kiedyś tak nie było.Skądś się to się w końcu bierze.Przecież nie z powietrza? :wink:
adam

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Poza tym szukanie przyczyny dostawania się powietrza do wody wodociągowej poza miejscem jej wtłaczania w rury jest niedorzecznością.To co?W wodociągu jest jakaś dziura,przez którą powietrze jest zasysane do instalacji?W takim razie to powietrze musiało by mieć ciśnienie nieco większe od ciśnienia wody w rurach.
Takie coś nie powstanie w sposób naturalny.Musi to być zamierzone działanie człowieka.

Co jest z ''quote''?U was też nie działa?
adam

cezarr1
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: cezarr1 »

Dyfuzory służą głownie do napowietrzania ścieków 90%
pozostała cześć do wody, ale basenowej , zbiornikach wodnych dla rybek itp .
Powietrze jest zawsze przy przepływie wody wodociągowej ponieważ rura nie jest wypełniona wodą w 100%.to jest oczywiste.Woda jest w nie których sieciach mineralizowana a to jest już inna bajka
Cofam wszelkie niegrzeczności pod twoim adresem sorry. Nie o to w tym wszystkim chodzi.
Najrozsądniejsze podsunął silentscorpe w swoim poście od tego należy zaczać

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”