Jak odzyskać wyższe odszkodowanie ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jak odzyskać wyższe odszkodowanie ?
Dobry adwokat z Jaworzna to pan Michał Nizioł. To sprawdzony prawnik, od dawna korzystamy z jego usług przy różnego rodzaju sprawach, to bardzo solidny i skuteczny fachowiec.
My z kolei korzystamy z usług pani Magdaleny Rduch z Pawłowic ( kancelaria ma oddział w Jastrzębiu-Zdroju) i bardzo chwalimy sobie współpracę z nią, co do odszkodowania to wygrała dla nas taką sprawę. Bardzo skuteczna, profesjonalna adwokat, ale też miła, kontaktowa osoba.
-
klaussspol
- Aktywny

Uczestniczyłeś w wypadku komunikacyjnym? Doznałeś uszczerbku na zdrowiu? Moim zdaniem powinieneś walczyć o najwyższą kwotę i zgłosić sie do doświadczonego radcy prawnego jakim jest Artur Klimkiewicz. O kancelarii, która prowadzi możesz poczytać na jego stronie internetowej, a dodatkowo przy pierwszym kontakcie możesz liczyć na darmową poradę prawną!
Z ubezpieczalniami trzeba czasem krótko, dlatego ja po wypadku, jak ubezpieczalnia zaczęła kręcić nosem, udałem się do prawnika po poradę co zrobić i polecam takie rozwiązania. Moją sprawę prowadzić mecenas Marek Seroczyński. Polecam, skuteczny jest 
Polecam skontaktować się z auxilia.pl. Mają kilkunastoletnie doświadczenie w zakresie odzyskiwania odszkodowań. Obsługa bardzo empatyczna i kompetentna z możliwością kontaktów z prawnikami.
Nawet nie wiedziałam, że jest tak wiele firm. Ja korzystałam z pomocy jednej - EuCO.
Od razu mówię że będzie to trudna walka , ale zanim ją podejmiesz udaj się po pomoc do specjalistów. Mi pomogli i pewnien jestem że po zapoznaniu się z twoim przypadkiem pomogą również tobie. Bo posiadają wieloletnie doświadczenie i specjalistów znających się na swojej pracy.
Europejskie Centrum Odszkodowań ma dobre opinie. Firma działa naprawdę profesjonalnie. Samemu trudno coś zdziałać.
Wychodzę z założenia, że samodzielna walka o należne odszkodowanie może być bardzo trudna, w związku z czym rozsądniej jest skorzystać z pomocy radcy prawnego. Mieszkając w Trójmieście, warto skorzystać z pomocy kancelarii Zielmachowicz (cieszy się świetną opinią wśród mieszkańców – kancelaria znajduje się w Gdyni).
EuCO ma własną kancelarię prawną i nie płaci się u nich z góry, tylko z dołu, jak odzyskają już odszkodowanie.
Kancelaria jedynym wyjsciem.
Ja także uważam że twoim jedynym wyjściem jest udanie się do prawnika i powierzenie mu swojej sprawy.
-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

Jeżeli firma ubezpieczeniowa nie chce go przyznać, to najlepiej się zgłosić do prawnika.
Opowiem jak to było u mnie. Otóż kobitka gadała przez telefon i nie zauważyła mojego intensywnie czerwonego Opla i elegancko przytrąbiła mi w bok. Mi się nic nie stało na szczęście ale do naprawy sporo rzeczy było. Mój brat jest mechanikiem to się tym wszystkim zajął, kasę miałam wypłaconą z OC sprawcy, w sumie z dostaniem nie było problemów. Kosztorys został zrobiony i tyle mi wypłacili. Potem dopiero wyszło że to chyba pieniądze na waciki były, bo nawet przy częsciach zamiennych nie dałoby rady wszystkiego naprawić. I tutaj miałam dylemat bo czytałam że można się odwołać w takiej sytuacji, bo auto nie było leasingowane i nie minęly 3 lata, ale rzeczy w tym że ludzie pisali żę to walka z wiatrakami. To ja się wzięłam na sposób i nie poszłam do prawnika bo jakoś nie uśmiechało mi się płacić za 5 min konsultacji tylko przedzwoniłam do takiej firmy Economist - telefon 882 000 883 . Znalazłam ich w necie, zajmują się właśnie odzyskiwanie dopłat do odszkodowań. I to był dobry krok bo w moim imieniu złożyli odwołanie, tam te wszystkie papierki pozałątwiali i w parę tygodni dostałam kasy tyle ile mi się faktycznie należałoSzymankiewiczK pisze:A jakie formalności trzeba załatwić jeśli chodzi o odszkodowania powypadkowe? Lepiej samemu wszystkiego dopilnować czy od razu zwrócić się o poradę i pomoc do prawnika?
Tutaj ktoś wspominał, że najlepiej pójść do prawnika. Ja się z tym nie zgadzam, bo prawnik bierze wynagrodzenie z góry, a firma odszkodowawcza jak EuCO z dołu i tylko wtedy, gdy odzyska odszkodowanie. Widzicie różnicę?