zdjęcia nowowyremontowanej łazienki ;( prosze o ocenę
Re: zdjęcia nowowyremontowanej łazienki ;( prosze o ocenę
Odświeżam temat... procesuję się już 2 lata z wykonawcą remontu ze zdjęć -przy czym to wykonawca podał mnie do sądu. W sprawie pojawił się biegły - pan Henryk Litwin, który stwierdził, że remont ze zdjęć wykonany jest dobrze, że nie ma tu wad - poza brakiem rewizji w brodziku.
A skąd ten Mietek ma dowód, że pracował u Ciebie
Podobno nie było umowy
Dawid2304
Wysyłałam do niego pisma z prośbą o naprawę usterek oraz rozliczenie zaliczki -12 tyś. Wykorzystał te pisma w sądzie.
Nie dość że obciążyłbym go materiałem, rozbiórką to zafundowałby mi nowy materiał z ułożeniem przez rzetelną firmę
ale z tego co widzę sama sobie nie poradzisz. Na łazienkę nie mówmy już o ekspertyzach ale wystarczy opinia osoby z uprawnieniami 
Dawid2304
Ustanowiony przez Sad nie powinien pisać bzdur i być obiektywnym.agn23 pisze:W sprawie pojawił się biegły - pan Henryk Litwin, ....
Jeśli to biegły Wykonawcy to wtedy opinia może być stronnicza.
Skoro już za Tobą dwa lata sądzenia się to zapewne wiesz, że możesz podważyć każdą opinię biegłego i zażądać kolejnej co najwyżej za nią zapłacisz ale po wygraniu sprawy jest to kwota do zwrotu.
Owszem mogę wnioskować o kolejną opinię innego biegłego co uczyniłam i aktualnie oczekuję na nią lecz jest ryzyko, że kolejny biegły również może okazać się stronniczy.
I nie chodzi w tej sprawie już tylko o wady/usterki, których zdaniem biegłego w łazience nie ma ale przede wszystkim o cenę za ten remont, która w kosztorysie sporządzonym przez biegłego jest kosmiczna.
I nie chodzi w tej sprawie już tylko o wady/usterki, których zdaniem biegłego w łazience nie ma ale przede wszystkim o cenę za ten remont, która w kosztorysie sporządzonym przez biegłego jest kosmiczna.