Wyposażenie magazynu

Nie zapominajmy o takich pomieszczeniach jak garaż, suszarnia, spiżarka. Jak wykorzystać przestrzeń w naszych domach na takie miejsca, czy są one potrzebne? Dowiedz się, co inni sądzą na ten temat.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

KKucz
Początkujący
Początkujący

Re: Wyposażenie magazynu

Post autor: KKucz »

Krisiti90 pisze:Oczywiscie ze odpowiedni program do zarządzania magazynem to podstawa. Od tego powinniście zacząć też tak uważam. A żeby to zrobic to polecam zapoznać się z rozwiązaniami oferowanymi przez firmę nav24. W ich ofercie jest świetne propozycja do kompleksowego zarządzania własnie takimi miejscami jak magazyn czy hala produkcyjna
jeśli chodzi o systemy SAP jest najlepszy i chyba każdy to potwierdzi... a jeśli chodzi o regały, ja bym postawiła na solidną firmę Metalsistem. Mają pierwszorzędne regały paletowe rzędowe

Awatar użytkownika
KarolKaczmarczyk
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: KarolKaczmarczyk »

Jeszcze raz wrócę do tego tematu, bo kolejny etap zabawy i znów mam pytania - co z oznakowaniem hali - wyjścia ewakuacyjne, BHP itp? Mieliście do czynienia z przyklejaniem tych oznaczeń, strzałek itp - to ma jakies normy, zasady? oferty już sobie przejrzałem, na razie przystałem przy Znaki TDC, ale co z tego, że kupię tanio, jak nie będę potrafił zamontować. MAcie jakieś doświadczenie w tym temacie?

mirekirek
Początkujący
Początkujący

Post autor: mirekirek »

Całe wyposażenie warsztatowe nabyłem w http://estida.com.pl Warto kupować sprzęt w jednej firmie, wtedy wszystko mamy w tym samym stylu, a nie taki "groch z kapustą" ;)

Bartosz_DL
Początkujący
Początkujący

Post autor: Bartosz_DL »

KarolKaczmarczyk pisze:Czy regały magazynowe muszą mieć jakieś normy bezpieczeństwa? Ktoś to może tego wymagać lub sprawdzać?
Normy bezpieczeństwa nie wiem, ale na pewno różnią się rodzajami i sposobem mocowania, nośnością i zastosowaniem. Inne będą regały do archiwum, inne regały na opony

Bata
Aktywny
Aktywny

Post autor: Bata »

W magazynie na pewno beda niezbedne wszelkiego rodzaju materialy, ktore sa potrzebne do bezpiecznego pakowania paczek, przesylek czy palet. Wszelakie kartony, tektury faliste, tuby, folie babelkowe i stretch, tasmy czy wypelniacze, mozna kupic w jednym miejscu - w sklepie https://kartoniarnia.pl/ - przy wiekszych zakupach - mozliwe rabaty.

taczkowaty
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: taczkowaty »

Na pewno opakowania kartonowe. One służą do skutecznego magazynowania. Dodatkowo warto takie opakowania mieć, bo łatwo je opisać i się połapać, gdzie co jest. Gdzie zamawiać takie opakowania? Moim zdaniem bezpośrednio u producenta, czyli np. w firmie Wtryskownia. Można ich w prosty sposób odszukać w sieci.

marecky78
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: marecky78 »

Moim zdaniem bardzo przydatne będą też pasy mocujące bardzo potrzebne w transporcie. Ja do swojej firmy kupuję takie rzeczy w sklepie www.zawiesialinex.pl bo wiem, że tu znajdę materiały najwyższej jakości.

MichalBudowniczy
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: MichalBudowniczy »

Na pewno w każdym magazynie przydają się mocne worki foliowe. Ja do swojego zakładu zamawiam je najczęściej z ago-opakowania.pl. Mają szeroką ofertę, przystępne ceny i dobre warunki współpracy.

szymek33
Aktywny
Aktywny

Post autor: szymek33 »

W magazynie wiele rzeczy jest potrzebnych, ale chyba porządny sprzęt, który łatwi prace logistyczne, jest najważniejszy. Mam na myśli podnośniki i podesty robocze, takie jak oferuje firma http://haulotte.pl/. Firma gwarantuje także wsparcie techniczne i szkolenia, co jest dodatkowym plusem.

menuet
Aktywny
Aktywny

Post autor: menuet »

Jaki garaż by to nie był to musi być w nim porządek. Miejsce do składowania wszystkich niepotrzebnych rzeczy raczej garażem się nie nazywa wiec mus tam panować jakiś ład. U nas w garażu bardzo pomogły takie ragały https://e-promag.pl/katalog/84,regaly. Dzięki temu nie muszę godzinę szukać potrzebnych rzeczy.

Franek74
Aktywny
Aktywny

Post autor: Franek74 »

Super klasy wózek widłowy można kupić u www.zuhwozki.szczecin.pl. W sprzedaży posiadają nowe i używane wózki widłowe. Kupiłem używany niemal w idealnym stanie. Jakość super, świetnie się sprawuje. Firma rzetelna i uczciwa.

pawem
Początkujący
Początkujący

Post autor: pawem »

Co do wyposażenia magazynu funkcjonowania. Znajomy prowadzi firmę produkującą śruby, Ostanio dodał do swojej oferty handel internetowy. Może nie jest wyposażenie dużego magazynu, ale w małym na pewno się sprawdzi. nakupił dyspenserów do taśm na allegro za jakieś smieszne pieniądze. Raz że nie zdały egzaminu, 2 musiał kupić nowe. :lol: tym razem nie oszczędzał i kupił firmy SIAT. przy dużej ilości opakowań nie ma co oszczędzać, a teraz dodatkowo zaczął zamawiać kartony z nadrukiem u http://europak.lublin.pl/. Opakowanie jednak buduje jakość marki.

polly28
Aktywny
Aktywny

Post autor: polly28 »

Śruby, wkręty, gwoździe i inne, metalowe artykuły tego typu powinny być w zasięgu ręki na terenie każdego magazynu. Mogą okazać się potrzebne w najmniej oczekiwanym momencie, dlatego warto w mgnieniu oka zaopatrzyć się w nie. Dzięki firmie Betam z Mysłowic mam ich pod dostatkiem, w najwyższej możliwej jakości.

ralion
Aktywny
Aktywny

Post autor: ralion »

Dobrym producentem wyposażenia magazynowego jest firma Bestim. Zakupiłem od nich kosze metalowe, stojaki i inne produkty, które były niezbędne na moim magazynie. Sprzęt, który od nich zakupiłem jest solidny i dobrze wykonany.

FranekM
Aktywny
Aktywny

Post autor: FranekM »

Solidne pojemniki techniczno-magazynowe - pojemniki UIC czy blaszane, skrzynie metalowe, kosze siatkowe - dostaniecie w Palbox spod Kalisza. Plus też taki, że wykonują pojemniki pod specyfikacje klienta. Zamówienie szybko do nas doszło, pojemniki są porządne, trwałe, wykonane bez zarzutu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomieszczenia inne”